Librăria Humanitas de la Cişmigiu gazduieste, duminica 17 februarie, de la ora 11.00, prima ediţie din seria Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu. Dupa modelul promovat de Enescu insusi, seria intalnirilor este dedicata discutiilor si conferintelor pe teme muzicale precum si promovarea prin mini-recitaluri a tinerelor talente.

Duminicile Muzicale ale Festivalului EnescuFoto: Humanitas

Invitaţii primei editii a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu sunt Mihai Constantinescu, Tiberiu Soare, Vlad Zografi şi tânărul violonist Mircea Dumitrescu, informeaza Librariile Humanitas.

Mircea Dumitrescu este elev în clasa a VII-a la Colegiul Național de Muzică George Enescu din București, clasa profesor Olivia Papa. Mircea, la cei 14 ani ai săi, are o activitate impresionantă, ce însumează peste 30 de premii.

Abordează cu naturalețe și dezinvoltură stiluri componistice diferite de la Vivaldi, Bach, Mozart la Paganini, Enescu, Bartok. Alături de alți 27 de tineri muzicieni și artişti plastici, Mircea este bursier al Programului Tinere Talente 2013 inițiat și susținut de Fundația Principesa Margareta a României.