Dupa ce a concertat, in anii trecuti, alaturi de Orchestra Filarmonii "G. Enescu" din Bucuresti si de cea a Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj, printre altele, pianistul spaniol Daniel del Pino se intoarce in Romania pentru un recital extraordinar, in preajma Zilei Nationale a Spaniei (12 octombrie), pe muzica de Isaac Albeniz, Frederic Mompou si Enrique Granados.

Daniel del PinoFoto: webPR.ro

Acest tanar pianist spaniol de talie internationala, Daniel del Pino s-a nascut la Beirut (Liban) in noiembrie 1972, si-a inceput studiile muzicale la Rabat (Maroc), continuandu-si formarea in Spania si Statele Unite. In prezent, este profesor la Musikene (Conservatorul Superior de Muzica al Tarii Bascilor). Daniel del Pino a cantat alaturi de orchestre simfonice prestigioase din toata lumea si a obtinut numeroase Premii Intai la concursuri nationale si internationale. A facut inregistrari cu integrala studiilor lui Chopin si cu suita Goyescas de Enrique Granados, pentru producatorul Verso. Ultimul sau disc, Looking back over Chopin, a

fost lansat in februarie 2012 si ofera o viziune noua asupra lui Chopin, din perspectiva improvizatiei.

Concertul va avea loc sambata, 13 octombrie, ora 18.30, Aula Bibliotecii Centrale Universitare Calea Victoriei, numarul 88. Intrarea libera, in limita locurilor disponibile.

In program:

Albaicin de Isaac Albeniz

Asturias de Isaac Albeniz

Cancion y danza n. 1 de Frederic Mompou

Fantasia Betica de Manuel de Falla

Quejas o la Maja y el Ruisenor de Enrique Granados

El Pelele de Enrique Granados

Organizatori: Instituto Cervantes Bucuresti, Ambasada Spaniei si Biblioteca Centrala Universitara "Carol I".