Scriitorul Maurice Sendak, un cunoscut autor american de literatura pentru copii, devenit celebru gratie romanului grafic "Where the Wild Things Are", a murit la varsta de 83 de ani, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Scriitorul a murit intr-un spital din orasul Danbury, din statul american Connecticut, marti, in urma complicatiilor aparute dupa un accident vascular cerebral suferit recent.

Maurice Sendak a scris 17 carti si a fost un ilustrator prolific, insa a devenit celebru pentru volumul sau grafic din 1963 "Where the Wild Things Are". Aceasta carte, vanduta in peste 19 milioane de copii pe plan mondial, prezinta aventurile unui baietel neastamparat, Max, care porneste intr-o calatorie imaginara, dupa ce a fost trimis de parintii sai la culcare fara sa isi primeasca cina.

Cartea a stat la baza mai multor adaptari cinematografice, din care s-au remarcat un scurtmetraj animat in 1973 si un lungmetraj regizat de Spike Jonze in 2009, dar si a unui spectacol de opera, in 1980.

Un roman controversat in momentul publicarii sale, in 1963, de editura Harper & Row, "Where the Wild Things Are" i-a adus scriitorului Maurice Sendak prestigioasa Caldecott Medal in 1964, o distinctie decernata celei mai bune carti pentru copii a anului.

Maurice Sendak a primit din partea fostului presedinte american Bill Clinton Medalia Nationala pentru Arta, in 1996.

Printre celelalte volume scrise de autorul american se numara "In the Night Kitchen", "Outside Over There", "Higglety Pigglety Pop!" si "The Nutshell Library".