Editura Humanitas Fiction lanseaza marti, 14 martie, ora 18.00, la Libraria Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13-15) romanul Insula de sub mare de Isabel Allende. Insula de sub mare, noul roman al scriitoarei chiliene Isabel Allende, ale carei carti sunt traduse in peste treizeci de limbi, a aparut de curand la Editura Humanitas Fiction, in traducerea Corneliei Radulescu.

Insula de sub mare de Isabel AllendeFoto: Humanitas

In cadrul evenimentului de lansare vor vorbi: Marina Constantinescu, Elisabeta Lasconi, Cornelia Radulescu si Denisa Comanescu. Actrita Mirela Oprisor va citi un fragment din roman, informeaza editura.

Privita de pe puntea corabiei, in mijlocul apelor tropicale, insula Saint-Domingue ofera iluzia unui paradis. Muntii ei inalti sunt acoperiti de verdeata, campiile ei fertile sunt pline de roade. Dar, odata ce pune piciorul pe uscat, calatorul descopera ca, pentru unii, colonia franceza este un infern.

In 1770, Toussaint Valmorain debarca plin de speranta şi de idealuri in portul Le Cap, aducand cu el cufere cu carti, haine scumpe şi peruci pudrate. Insa plantatia de trestie a tatalui sau il sileşte sa renunte la tot acest bagaj. Tanarul devine repede un plantator, poate mai putin crud decat cei cu vechime, dar suficient de inuman cat sa-şi exploateze sclavii şi, mai ales, sclavele.

Preferata lui, Zarité, nu indrazneşte sa se revolte. Dar, cand soarta il aduce pe plantatia Saint-Lazare pe tanarul sclav Gambo şi Zarité se indragosteşte, nimic nu va mai putea sta in calea tinerei care se descopera pe sine şi descopera libertatea. Libertate pe care o va dobandi numai dupa ce framantarile vremurilor vor insangera insula şi vor alunga stapani şi sclavi spre un nou Pamant al Fagaduintei.

Scriitoarea Isabel Allende, nepoata fostului preşedinte chilian Salvador Allende, s-a născut în 1942 la Lima, în Peru. Îşi petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de cincisprezece ani şi lucrează ca ziaristă.