Opera Naţională Bucureşti prezinta miercuri, 7 martie, de la ora 18.30, o nouă reprezentaţie de excepţie cu opera Carmen, spectacol care se bucură de participarea unei invitate speciale, mezzo-soprana Zarui Vardanean. Artista va interpreta rolul titular din Carmen (o femeie cu moravuri uşoare), capodopera compozitorului francez Georges Bizet.

Mezzo-soprana Zarui VardaneanFoto: Opera Nationala Bucuresti

Absolventă a Academiei de Muzică G. Musicescu (1997), Zarui Vardanean, originară din Republica Moldova, a debutat în rolul Ulrica din opera Bal mascat (Giuseppe Verdi) şi este în prezent solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Republica Moldova.

Între anii 2004 - 2010, mezzo-soprana a susţinut turnee în România, Olanda, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania.

Repertoriul solistei conţine rolurile: Cherubino, Marcelina din Nunta lui Figaro (W.A. Mozart); Bertha din Bărbierul din Sevilla (G.Rossini); Amneris din Aida, Azucena din Trubadurul, Fenena din Nabucco, Maddalena din Rigoletto (G.Verdi); Carmen din opera omonima (G.Bizet); Suzuki din Madama Butterfly (G.Puccini).

Potrivit ONB, in acest spectacol va debuta baritonul Şerban Vasile, în rolul lui Morales.

Din distribuţia spectacolului vor face parte artiştii şi colaboratorii ONB: Hector Lopez, Iordache Basalic, Liviu Indricău, Valentin Racoveanu, Ştefan Schuller, Dorina Cheşei, Valentina Tudose, Sidonia Nica.

Solişti balet: Laura Blică-Toader, Alina Oprescu, Antonel Oprescu, Cătălin Caracaş.

Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de către dirijorul Adrian Morar.