Procurorul special care investigheaza posibile legaturi intre campania lui Donald Trump si Rusia, Robert Mueller, a inceput sa cerceteze o gama larga de tranzactii de afaceri ale presedintelui american si ale asociatilor sai, scrie Bloomberg.

Robert Mueller, la BucurestiFoto: Agerpres

Presedintele tocmai a declarat pentru New York Times, miercuri, ca orice cercetare care trece dincolo de Rusia ar depasi granitele anchetei. Bloomberg noteaza ca afacerile lui Trump au implicat oameni de afaceri din Rusia de ani de zile.

Anchetatorii FBI se intereseaza acum de achizitiile unor apartamente din cladirile construite de Trump de catre rusi, implicarea presedintelui in controversatul proiect SoHo alaturi de asociati rusi, concursul Miss Universe 2013 gazduit de Moscova si vanzarea unei proprietati detinute de miliardarul american in Florida catre un oligarh rus, in 2008, a declarat o sursa apropiata anchetei.

John Dowd, unul dintre avocatii lui Trump, spune ca nu este la curent cu aceste investigatii, care ar depasi, in opinia sa, mandatul procurorului special.

Anchetatorii se intereseaza si de afacerile incheiate prin intermediul Bank of Cyprus, unde Wilbur Ross a fost vicepresedinte, inainte de a deveni secretar pentru Comert. In vizor este si modul in care ginerele presedintelui, Jared Kushner, in prezent consilier la Casa Alba, a obtinut finantare pentru afacerile imobiliare ale familiei.