Preluarea grupului german HVB de catre italienii de la UniCredit si-a produs efectele si la Bucuresti: HVB Bank Romania si Banca Tiriac, aflate in plin proces de fuziune, au intrat deja sub umbrela UniCredit Group, urmand ca in perioada urmatoare sa-si integreze operatiunile si cu filiala locala a bancii italiene - UniCredit Romania.

Noul grup bancar european, cu active totale de 770 miliarde de euro la jumatatea acestui an si o capitalizare de piata de 54 de miliarde de euro, ajunge astfel sa controleze in Romania o institutie care asipra din start la locul al treilea.

Dupa datele de la 30 septembrie 2005, UniCredit/HVB/Tiriac cumuleaza active de aproape 3 miliarde de euro, in conditiile in care la 30 iunie actuala ocupanta a locului trei, Raiffeisen Bank, detinea active cu putin peste 2,5 miliarde de euro. Banca austriaca nu a facut publice rezultatele financiare la noua luni.

In acest context, lupta se anunta apriga, desi integrarea celor trei entitati va mai lua timp si eforturi logistice. HVB vine cu portofoliul de clienti corporate, Banca Tiriac cu retailul, iar UniCredit cu o combinatie de corporate si segment superior al clientelei de retail.

Citeste articolul integral in Ziarul Financiar