Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat miercuri pe fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Nicolae Mischie, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care acesta a fost acuzat ca ar fi introdus ilegal in tara o arma de vanatoare, informeaza Newsin.

Pe langa pedeapsa cu inchisoare, Mischie a mai fost obligat la plata a 2.000 de lei -cheltuieli de judecata, iar arma de vanatoare si tocul acesteia vor fi confiscate.

In dosarul in care fostul „baron de Gorj” a fost trimis in judecata sub acuzatia de contrabanda cu arme Tribunalul Gorj dat lui Mischie doar o amenda administrativa si a dispus confiscarea armei, decizie mentinuta si de Curtea de Apel Craiova.

In cele din urma, procesul a ajuns pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa ce Parchetul a atacat cu recurs sentinta Curtii de Apel Craiova.

Audiat de instanta suprema, Mischie a sustinut pe parcursul intregii declaratii ca este nevinovat motivand ca in niciun fel nu a avut interese nelegale privitoare la acea arma. De asemenea, a mentinut declaratiile anterioare, aratand ca dorinta sa a fost in permanenta de a inregistra arma si de a o declara la punctul vamal.

"La mijloc, este o rautate a prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, care incearca sa raspunda la comenzile politice. Nu e vorba de vreo contrabanda, intrucat eu am permis de port arma si vanatoare din 1987", a sustinut baronul de Gorj.

Urmarirea penala in cazul lui Nicolae Mischie, pentru contrabanda, a fost declansata in urma declaratiei din noiembrie 2003 a fostului prefect de Gorj, Pantelimon Manta, care a relatat cum fostul presedinte al CJ Gorj l-ar fi rugat sa-i treaca prin vama o parte din arma de vanatoare demontata, in 1997, la intoarcerea dintr-o vizita oficiala in Elvetia.