• Verestoy Attila, UDMR - "UDMR are si va avea tot interesul sa sprijine o legalitate si curatenie in aceasta societate. Un om politic nu trebuie doar sa fie cinstit, ci trebuie sa si faca vizibil acest lucru in fata electoratului.
    Parlamentarii sunt etichetati in mare parte pe nedrept drept niste oameni care in virtutea puterilor date de electorat au avut parte de mai mult decat li se cuvine. Trebuie sa aratam ca nu este asa. Sa spunem raspicat ca lupta Impotriva coruptiei este meritul celor 400 si ceva de parlamentari."

    Nicolae Iotcu, PD - "Legea ANI este extrem importants si PD a sustinut-o de la inceput. Astazi este cu atat mai necesara cu cat, la nici o luna de la instalare, asistam la ingerinta politicului in justitie, prin gestul facut de ministrul Chiuariu. Acest lucru face ca Romania sa revina la anul 2004, prin gestul facut de ministrul sustinut de alianta PNL-PSD.
    Sub amenintarea clauzei de salvgardare, Senatul va adopta proiectul de lege, desi este diferit de cel al initiatorului, Monica Macovei. Cu toate acestea, consideram ca poate fi un pas inainte."

    Ion Chelaru, PSD - "Nicaieri in Europa nu exista o institutie cu o exigenta si severitate asemanatoare Agentiei Nationale de Integritate. Legea ANI este o lege europeana, cu toate ca in Europa nu exista o asemenea lege. ANI este o lege-fierastru cu dinti extrem de ascutiti.
    Monica Macovei a avut grija sa spuna opiniei publice ca actuala clasa politica nu a dorit ANI. O acuz ca a mintit poporul roman in acest sens. Se incearca sa se acrediteze ideea ca nimeni nu lupta impotriva coruptiei decat Basescu si Macovei. Cred ca este o opinie gresita."

    Sabin Cutas, PC - "Sper ca astazi, prin votul in fata alegatorilor, sa aratam ca lupta impotriva coruptiei nu este apanajul a doar doua persoane, fostul ministru al Justitiei si presedintele suspendat, ci si a Parlamentului, a celor care fac legi si trebuie sa lupte impotriva coruptiei."

    Tudor Chiuariu, ministrul Justitiei - "Agenta Nationala de Integritate va fi un instrument eficient, prin puterile de investigare, de sanctionare care i-au fost acordate de catre Parlament si prin garantarea independentei ei. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue cu eficienta, nu cu vorbe goale. Am avut prea multi ani de vorbe goale si nici un corupt condamnat in Romania"