Dell a obtinut in primul trimestru al anului fiscal un profit net de 759 milioane de dolari, sau 34 centi pe actiune, sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 762 milioane euro. In aceeasi perioada veniturile au urcat la 14,6 miliarde de dolari, de la 14,2 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut.

Dell a precizat ca aceste rezultate ar putea fi modificate, avand in vedere ca autoritatile de reglementare investigheaza practicile de contabilitate ale companiei din ultimii doi ani.

“Rezultatele sunt mai bune decat am anticipat”, a declarat analistul Shaw Wu, de la American Technology Research.

Potrivit Reuters, analistii anticipau profituri de 26 de centi pe actiune si venituri de 13,9 miliarde de dolari.

In ultima perioada, veniturile si profitul Dell s-au diminuat pe fondul majorarii cotei de piata a grupului rival Hewlett-Packard si a extinderii acestuia pe pietele straine.

Potrivit planul de reducere a numarului de angajati, 8.800 din cei 82.800 de angajati permanenti si 5.300 de angajati temporar ai Dell vor fi concediati pana la sfarsitul anului viitor.

Michael Dell, fondatorul Dell, a revenit in functia de director executiv in luna ianuarie ca urmare a scaderii vanzarilor si investigatiilor autoritatilor federale cu privire la practicile de contabilitate.

Saptamana trecuta compania a anuntat ca va renunta la vanzarea de computere direct consumatorilor prin intermediul internetului sau telefonului, urmand a comercializa produsele proprii in magazinele Wal-Mart din Statele Unite ale Americii incepand cu data de 10 iunie.