Majoritatea fondurilor de pensii autorizate pe Pilonul II vor fi cu risc moderat, dar apar si ofertele pentru clientii mai indrazneti.

Administratorii de pensii se inghesuie sa-si prezinte ofertele pentru pensiile obligatorii (Pilonul II). Ieri si-au prezentat fondurile autorizate pe Pilonul II AIG Fond de Pensii si Generali Fond de Pensii. Cu o zi inainte, Allianz-Tiriac si-a prezentat oferta pe Pilonul II.

Un alt administrator de pensii private, Aviva, a anuntat ieri un pas strategic: achizitia a 99,8% din actiunile Certinvest, cea mai veche companie autohtona de administrare a activelor. Pensiile pe Pilonul II sunt obligatorii pentru cei cu varste de pana la 35 de ani si optionale pentru cei cu varste intre 35 de ani si 45 de ani.

Cu risc mediu

„Administratorii de pensii s-au orientat catre risc mediu. AIG Fond de Pensii se afla la limita dintre risc mediu si ridicat”, a explicat directorul general al AIG Fond de Pensii, Mihai Coca-Cozma, citat de Mediafax.

AIG Fond de Pensii va investi 70% din activele pe care le va administra pentru Pilonul II in instrumente cu grad de risc moderat. Investitiile vor fi orientate preponderent catre obligatiuni guvernamentale si neguvernamentale, titluri de stat si certificate de trezorerie.

integral in EvZ

Aproximativ 20% din active vor fi investite in actiuni tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania si din spatiul economic european.