Orange Romania a anuntat miercuri ca serviciile de date mobile la viteza 3G+ ale companiei sunt oferite in prezent in 79 de localitati, dintre care 44 de municipii, 10 orase si mai multe zone rezidentiale de langa marile orase, se arata intr-un comunicat de presa al operatorului de telefonie mobila.

Pana la sfarsitul acestui an, Orange intentioneaza sa extinda acoperirea 3G+ in alte 10 statiuni de vacanta si in mai multe municipii si zone rezidentiale din jurul acestora.

“In paralel cu extinderea retelei de broadband mobil, vom investi si in densificarea acoperirii 3G+ in zonele in care serviciile au fost deja lansate, pentru a sustine cresterea utilizarii serviciilor de date mobile”, a declarat Liviu Turcu, Product Manager, Orange Romania.

In prezent, Orange ofera servicii de broadband mobil la nivel national, prin tehnologiile complementare 3G+/3G/EDGE si HSUPA.

La sfarsitul lunii septembrie a acestui an, Orange Romania, parte a grupului France Telecom, avea pe piata din Romania 9,310 milioane de clienti si venituri de 326 milioane de euro, in crestere cu 24,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pe piata locala de telefonie mobila mai activeaza Vodafone cu peste 8,579 milioane de clienti la finele lunii septembrie, Cosmote, care recent a anuntat ca a ajuns la trei milioane de clienti si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, care a depasit 500.000 de abonati in luna iunie.