Candidatii recurg la atacuri, acuzatii, zvonuri, jocuri de culise, tradari si dezvaluiri de senzatie.

Tinta sunt candidatii care-si disputa locul de primar in mai multe orase ale tarii si in cinci din sectoarele Bucurestiului.

In Bucuresti, turul doi pentru primariile de sector a adus o schimbare radicala a discursurilor celor implicati.

Initial, cand Mircea Geoana a fost lansat pentru cursa la primarie, PSD a sustinut ca nu se va implica in "dispute suburbane".

Acum insa prin Bucuresti circula tot felul de fluturasi in care candidatii aliantei pentru primariile de sector sunt acuzati ba de afaceri necurate, ba de tranzactii imobiliare dubioase ba chiar de orientari sexuale diferite.

Alegeri cu miza mare

Si in tara, ies la suprafata amanunte picante din vietile personale ale candidatilor.

In plus, situatia e mult mai compllicata din cauza jocurilor care se fac acum pentru formarea consiliilor judetene, cele care, dupa cum spunea Nicolae Mischie de la Gorj, au bugetele pentru primarii "in varful pixului".

La Piatra Neamt unde candidatul PSD se lupta cu cel al Partidului National Liberal, Gheorghe Stefan, atacurile vizeaza direct familiile candidatilor.

La Bacau, Dumitru Sechelariu scoate muncitorii din fabrici pentru a le tine discursuri despre "omul Sechelariu."

La Cluj, au aparut afise in care locuitorii sunt indemnati sa nu lase PSD sa intre in oras, iar de cealalta parte, in ziare a aparut o caricatura a lui Emil Boc in care acesta e asemanat cu Hitler.

Modelul vine de la centru unde nu demult, Viorel Hrebenciuc l-a facut hitlerist pe Theodor Stolojan.

Analistii subliniaza ca alegerile de acum au o miza foarte mare, dar fiind ca vor influenta alegerile din toamna.

Dupa alegerile din toamna se va stabili structura politica a Parlamentului iar de Parlament depinde Guvernul, care se va forma in lunile decembrie sau ianuarie.