Si despre unul si despre celalalt, presa de scandal a brodat povesti si a facut aluzii la relatii pe care le-ar avea cu vedete de televiziune sau cu tineri politicieni. Daciana Sirbu si Robert Turcescu au oferit de data aceasta confirmarea relatiei pe care o au, refuzind insa sa dea amanunte.

Deja au inceput sa circule zvonuri legate de felul in care a inceput relatia lor, despre faptul ca nu ar fi o relatie ci numai o miscare de imagine.

Robert Turcescu a dat citeva amanunte in legatura cu cele aparute in presa:

“De ce ai confirmat presei aceasta relatie, dupa ce s-au facut atitea presupuneri legate de alte posibile legaturi ale tale?

Pentru ca e adevarata. Celelalte povesti nu aveau nici o legatura cu realitatea. Nu pot sa neg evidenta. Daciana Sirbu este prietena mea!

Ai o relatie cu Daciana Sirbu, care este implicata in politica. Crezi ca relatia aceasta afecteaza in vreun fel imaginea ta de realizator tv?

Nu cred ca viata personala a unui om si sentimentele unui om trebuie automat puse in conexiune cu profesia sa. La ce te referi, ca Turcescu s-a dat cu PSD-ul, sau la ce? Cred ca lucrurile acestea nu pot fi verificate decit prin ceea ce fac eu. Ma intreb ce speculatii s-ar fi putut face daca prietena mea era membra a Partidului Romania Mare sau a Partidului Noua Generatie...

Cred ca aspectele din viata privata a unui om trebuie privite cu mult mai multa seninatate. Cred ca oamenii cu minte vor intelege foarte clar ca e vorba de un episod din viata privata a unui jurnalist.” “Da, confirm aceasta relatie, este pentru prima data cind am dat o asemenea confirmare.

Dati-mi voie sa va spun numai ca asa este si sa nu comentez”, a spus secretarul de stat pentru tineret.

Intrebata daca a avut vreo importanta faptul ca atunci cind a fost invitata in emisiunea lui Robert Turcescu a avut parte de o dezbatere foarte ascutita (Daciana Sirbu a pimit din partea realizatorului o bila neagra), aceasta a raspuns: “Asta e profesia mea, asta fac, nu are nici o legatura cu viata mea privata.”