„Este pentru prima data cand se observa o tendinta sustinuta de scadere pentru Internet Explorer”, a declarat Geoff Johnston, analist la WebSideStory.

Internet Explorer a detinut peste 95% din piata browserelor de web din iunie 2002. Conform masuratorilor efectuate de WebSideStory, browserul a detinut o cota constanta de 95,7% pana in luna iunie a acestui an. Cu toate acestea, in cursul ultimei luni cota de piata a browserului produs de Microsoft a scazut de la 95,73% - la 4 iunie - pana la 94,75%, la 6 iulie.

O pierdere de un procent din cota de piata nu reprezinta o tragedie pentru Microsoft, dar se traduce intr-o crestere proportionala a numarului utilizatorilor de browsere bazate pe Mozilla sau Netscape. Cota de piata a acestora a crescut cu 26% in perioada mentionata, de la 3,21% in iunie la 4,05% in iulie.

Download-urile browserului Firefox al Mozilla Foundation au crescut semnificativ de la lansarea versiunii 0.8 in februarie, dar cresterea cea mai mare s-a inregistrat la sfarsitul lunii iunie, dupa aparitia pericolului reprezentat de Download.Ject, bazat pe o vulnerabilitate a IE. „Dupa aparitia acestei probleme de securitate in 28 iunie, volumul download-urilor s-a dublat, ajungand la 200.

000 pe zi”, a declarat Bart Decrem, purtatorul de cuvant al Mozilla Foundation.