In sfirsit, politistii, jandarmii si procurorii dau iama in clanurile mafiote

Lovitura grea data de jandarmi unor grupari mafiote din Bucuresti. Vineri, o importanta retea mafiota, in frunte cu liderul sau, Nutu Camataru, a ajuns dupa gratii. Membrii gruparii sint acuzati de proxenetism, trafic de fiinte umane, santaj, tilharie si inselaciune.

Simbata, clanul tiganesc Stoaca, stapinul pietei drogurilor din sectoarele bucurestene 4 si 5, s-a reunit dupa gratii cu inca un membru. Iar loviturile date interlopilor par a nu se opri aici.

Ani in sir, politia i-a lasat in pace. De multe ori, fata de infractorii periculosi, oamenii legii s-au limitat la un joc de-a soare- cele si pisica. Principalele structuri mafiote si clanuri tiganesti bucurestene au suferit insa, in ultimii doi ani, pierderi grele. Importanti lideri au ajuns dupa gratii, in urma unor descinderi ale “mascatilor”.

Clanul Stoaca este unul dintre cele mai cunoscute din lumea interlopa a Capitalei. Se afla in toate hartile si documentele politiei si serviciilor secrete care fac referire la mafia tiganeasca. A fost nominalizat, intr-o statistica a Internelor, printre cele aproximativ 50 de grupuri de etnie rroma care actioneaza in Bucuresti si in judetul Ilfov.

Membrii clanului Stoaca aprovizionau cu droguri consumatorii din zonele Soseaua Giurgiului - Piata Resita - Bulevardul Obregia, dupa cum au dezvaluit anchetatorii. Politistii au mai constatat ca membrii familiei aveau legaturi cu o alta retea, condusa de traficanti iranieni, de la care isi procurau drogurile.

Clanul Stoaca se reuneste dupa gratii

Inca un membru al clanului Stoaca a fost capturat, simbata, de un echipaj de jandarmi, in zona Ferentari din Capitala. Era dintre cei pe care politistii bucuresteni nu reusisera sa-i prinda la descinderile anterioare. Gabriel Aurel Gheorghe, zis Calin (28 de ani), era cautat de oamenii legii pentru trafic cu droguri de mare risc, in dosarul “Stoaca”.

A cazut in miinile jandarmilor in timp ce se afla pe Aleea Surianu.

Din informatiile detinute de jandarmii bucuresteni, Calin era dat in urmarire de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. A fost retinut si dus la Parchet, unde a fost predat procurorilor pentru continuarea cercetarilor.

O lovitura grea a fost data clanului Stoaca de politisti in luna mai. Atunci, “mascatii” au perchezitionat noua locuinte ale unor traficanti de droguri din clanul Stoaca. Captura a fost una deosebita si s-a lasat cu zanganit de catuse.

Ion Voinea (“Ion al lui Stoaca” - seful clanului), Alexandru Florin Voinea, Vasile Voinea, Adriana Calin, Nicolae Marin (zis Nicu Spaniolu), Petre Marius Calin, Gabriela Dirizeanu, Niculae Gogila si Claudia Ionescu au primit mandate de arestare. Cei noua sint acuzati ca au vindut droguri de mare risc (heroina) mai multor persoane.

Leii lui Nutu Camataru, ramasi fara stapin

In plasa jandarmilor a cazut, vineri, si gruparea mafiota bucuresteana condusa de Ion Balint, zis Nutu Camataru. Conacul camatarului se intinde pe sase hectare. In spatele portilor, mafiotul crestea pasari, animale exotice si salbatice. Politistii spun ca una din metodele folosite de Nutu Camataru pentru a-i santaja pe datornici era sa-i ameninte cu cei trei lei pe care-i crestea.

Potrivit procurorilor, clanul Camatarilor avea ca principale preocupari acordarea de imprumuturi cu dobinda (camatarie), actiuni de recuperare de datorii reale sau pretinse (prin sechestrare, lovire sau santaj), precum si pretinderea de taxe de protectie sau amenzi

de la diferite persoane. Fiecare membru al retelei coordona cite o structura proprie, formata din simpli executanti. Gruparea lui Nutu Camataru a terorizat Bucurestiul ani intregi fara a fi deranjata de oamenii legii.

Clanurile tiganesti isi reimpart Capitala

Politistii spun ca, dupa curatirea partiala a Bucurestiului din timpul operatiunii “Luna”, organizata in anul 1995, harta clanurilor din Bucuresti s-a modificat vizibil. Liderii lumii interlope care au scapat atunci de arest s-au organizat tinind cont de zonele ramase fara sefi de clanuri.

De exemplu, dupa arestarea fratilor Gemeni (ultimul retinut fiind Marian Ilie, prins imbracat in uniforma de politist si cu grenada), nordul Bucurestiului, o parte din centru si Regia au fost impartite in grupuri mai mici de infractori. Va prezentam, pe scurt, harta interlopa a Capitalei.

Sectorul 1: clanul Gemenilor (decapitat). Pina in 1996, sectorul 1 si o parte din sectorul 6 au fost dominate de clanul Gemenilor. Totul s-a schimbat cind cei mai multi capi ai clanului au ajuns dupa gratii. Singurul ramas in libertate este Petru Ilie, insa acesta nu prea are autoritate. Fratii Ilie au fost implicati in dosarul “Portbagajul”.

Un alt clan cunoscut, care actioneaza cu predilectie in zona Garii de Nord, este cel al lui Domnu (se ocupa cu proxenetismul, tilharii si furtul de masini).

Sectorul 2: clanul Duduianu (decapitat) si gruparea Gheara (in libertate). Ani de-a rindul, Duduienii au presarat teroarea in cartierul Pantelimon. Ei actionau mai ales pe linia de centura. Atacau TIR-urile din mers. Dupa declinul clanului Duduianu (cei mai batrini din grupare fiind inchisi pentru trafic cu droguri), inca de anul trecut, un alt tigan face ravagii: Mitu al lui Caran.

Acesta dirijeaza o foarte activa retea de proxenetism, furturi de masini si trafic de droguri. In zona Bucur-Obor, legea e facuta de oamenii lui Nicu Gheara.

Sectorul 3: clanurile Stoaca (decapitat), Burtea si Scali (in libertate). Clanul Stoaca si-a pierdut din putere dupa ce Ion Voinea, zis Ion al lui Stoaca, a fost arestat pentru trafic de droguri.

Sectorul 4: clanurile Tobosarii (decapitat) si Benga (in libertate). Deocamdata, doar doi interlopi din clanul Tobosarilor au ajuns dupa gratii. Capii sint insa in libertate.

Sectorul 5: clanul Camatarii (decapitat). Arestarile succesive, in urma carora au ajuns dupa gratii inclusiv fratii Sile si Nutu Camataru, au scazut forta clanului.

Sectorul 6: gruparea Malu (decapitata). In Giulesti-Cringasi, pe linga clanul Gemenilor, mai actiona si gruparea lui Malu. Florian Calin, zis Malu, era cel mai cautat traficant de droguri, care alimenta mai multe cartiere ale Capitalei, dar si unele orase din tara. Politia l-a “agatat” insa intr-una din actiunile sale in forta.

“Imitatii ingrozitoare ale unor presupusi mafioti”

Medicul psihiatru Florin Tudose crede ca mafiotii isi achizitioneaza animale exotice si construiesc vile somptuoase din lipsa de cultura si pentru a-si arata puterea. “Unul isi da numele stadionului, altul creste crocodili in curte. Sint niste caraghiosi care isi inchipuie ca asta este proba potentei. De fapt, acestea sint niste imitatii ingrozitoare dupa marii mafioti ai lumii.

Ati vazut ce bataie si pentru patul lui Ceausescu? Patul unui mort... Este rezultatul lipsei totale de cultura si de model, al unor imbogatiti de doi bani care nu stiu ce sa faca pentru a-si arata omnipotenta”, spune doctorul Tudose. Psihologul considera ca acesti presupusi mari mafioti copiaza modele din filmele americane.

“Ei isi construiesc un model, cum ar fi “cel mai mare bogatas”, “cel mai mare mafiot”. Amintiti-va de cazul lui Ilie Alexandru din Slobozia, care a facut imitatia penibila a casei lui J.R. Ewing din serialul Dallas. In cultura lui, acest personaj era cel mai mare capitalist din lume.

Intii a construit Sothfork-ul, apoi, ca sa adere la valorile culturale ale lumii, a construit Turnul Eiffel. Totul este o atmosfera de “D’ale carnavalului”. Asta este, de fapt, si Romania”, ne-a mai declarat psihiatrul.