Daca trece de Zilina, Dinamo isi va masura fortele cu una dintre cele mai prestigioase echipe din lume. Nu ar fi existat decit o singura varianta mai grea pentru Dinamo decit Manchester in urna de la Nyon, aceea a constelatiei de galactici ai lui Real Madrid. Zidane, Ronaldo sau Beckham nu vor fi in situatia de a-si planifica o vizita la Bucuresti.

In schimb, partida-retur dintre Dinamo si Zilina va avea un observator ilustru: Sir Alex Ferguson. Managerul scotian este creatorul uneia dintre cele mai puternice echipe pe care le-a dat vreodata Anglia. Pe banca lui Manchester din 1986, Ferguson are un mare merit din ceea ce inseamna brandul Man. Utd. in lume la acest moment.

Cu o multime de suporteri pe toate meridianele, inclusiv in Romania, “diavolii” au dominat autoritar fotbalul englez in ultimul deceniu. Punctul de virf a fost in 1999, cind, intr-o finala incredibila cu Bayern, ros-albii se incoronau campioni ai Europei. Intre timp, echipa a fost parasita de simbolul Beckham, iar Ferguson a fost si el pe punctul de a se retrage.

A ramas insa, si a mai cistigat intre timp citeva titluri si Cupe. Iar in acest an, scotianul isi propune sa revina in prim-planul Ligii Campionilor, o competitie din al carei specific “diavolii” fac parte.

Cadere in ultimul an

Manchester a pierdut suprematia in Premier League in sezonul trecut, cedind tempoul in fata lui Arsenal. In intersezon, Ferguson l-a adus pe Alan Smith de la Leeds si incearca sa-si mai intareasca lotul pe ultimii metri. In acest moment, “diavolii” se afla intr-un turneu in SUA, insa in primele meciuri nu au convins, pierzind cu Bayern la penalty-uri si cu Celtic.

Astazi, englezii joaca cu AC Milan, dupa care vor reveni acasa pentru a pregati startul sezonului. Unul incendiar, cu meciuri impotriva lui Arsenal (Supercupa) si Chelsea (prima etapa). Si de ce nu, cu Dinamo, in turul III preliminar.