Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat la Slatina ca este convins 99% sa candideze la Presedintia Romaniei, dupa ce acum trei saptamani spunea ca este convins 95%.

Liderul PSD, Adrian Nastase, a mai facut un pas spre decizia de a candida la Presedintie. El a anuntat, la Slatina, ca este 99% convins sa candideze.

MONICA IORDACHE

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a decis sa candideze la Presedintia Romaniei. Aflat la Slatina, Nastase a declarat luni seara, la o televiziune locala, ca e hotarat in proportie de 99% sa candideze la functia suprema in stat.

“La New York am spus 95%, acum am sa va spun ca in proportie de 99% – da“, a raspuns liderul PSD la intrebarea moderatorului daca va candida la Presedintie.

Surse PSD spun ca decizia lui Nastase se bazeaza pe rezultatele unui sondaj de opinie care ii atribuie liderului PSD prima sansa la Presedintie, intre toate celelalte personalitati pe care partidul le-ar putea arunca in cursa.

Sondajul ar trebui finalizat in aceasta perioada si masoara sansele la functia suprema in stat pentru patru posibili candidati: Adrian Nastase, Mircea Geoana, Mugur Isarescu si Ioan Mircea Pascu. Surse PSD spun ca sondajul il situeaza pe Nastase in fruntea clasamentului, urmat de Mircea Geoana. Candidatul PSD la Presedintie va fi decis in cadrul Congresului partidului, de la 29 august.

CERTITUDINI. Pana sa ajunga la procentul de 99%, Nastase a anuntat, acum doua saptamani, din Statele Unite ale Americii, ca este convins 95% sa candideze. “Sunt pregatit 95% sa particip la alegeri, dar vreau sa ma consult cu colegii, sa vedem care sunt cea mai buna formula si cel mai bun candidat.

Daca analizele ne vor arata ca ai mei colegi considera ca eu trebuie sa fiu candidatul partidului, voi candida“, declara Nastase, inainte de intalnirea cu Bush. “O sa castig, iar primul-ministru mi-a spus ca si el o sa castige“, spunea, in Biroul Oval de la Casa Alba, candidatul la Presedintia americana, George W.

Bush, dupa discutia cu potentialul candidat la Presedintia romana, Adrian Nastase.

REFUZ

Presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, a declarat ieri, la finalul Delegatiei Permanente a PSD, ca nu va candida pentru un mandat de parlamentar la alegerile din toamna, deoarece nu i se potriveste Parlamentul. “Sunt un tip care functioneaza mai bine pe chestiuni operative, executive. Am colegi care ar putea fi buni senatori sau deputati“, a afirmat Rus.

El a mai spus ca pana ieri se inscrisesera in cursa electorala 60 de persoane si a fost stabilit calendarul privind alegerile preliminare din filiala Cluj. Candidatii pentru un loc pe listele de la Parlament se pot inscrie in cursa electorala interna pana la 18 august si vor fi prezentati pe 20 august.

Campania pentru alegerile preliminare ce vor avea loc la 5 septembrie va fi coordonata de fostul prefect Vasile Soporan, iar ca director al campaniei a fost desemnat presedintele Organizatiei de Tineret a PSD Cluj, Remus Lapusan. Cele mai mari sanse pentru obtinerea primelor locuri pe listele filialei le au Vasile Puscas si Vasile Dancu.