Peste 5.000 de patroni din industrie, constructii, comert si servicii estimeaza ca in urmatoarele trei luni afacerile lor vor spori cu cel putin 20%, reiese dintr-un sondaj realizat de Institutul National de Statistica (INS).

Managerii firmelor din industria prelucratoare cred ca productia se va majora cu circa 24%, dar prevad totodata reducerea cu aproape 11a a numarului de angajati din marile intreprinderi. La rindul lor, sefii firmelor de constructii estimeaza ca afacerile lor vor spori cu 30% si sustin ca marile companii vor angaja oameni noi, existind posibilitatea ca numarul salariatilor sa se majoreze cu 22%.

Potrivit sondajului INS, comertul va inregistra o crestere de peste 30a, tendinta fiind sustinuta de evolutia vinzarilor si de numarul tot mai mare de comenzi pe care le primesc furnizorii de marfuri. Constructorii mai spun ca pina in octombrie numarul salariatilor din comert se poate mari cu circa 14%.

Managerii din servicii cred ca numarul clientilor va creste cu 46% fata de ultimele trei luni si apreciaza ca numarul angajatilor nu se va modifica.