Tara noastra ar trebui sa impadureasca in jur de doua milioane de hectare de terenuri pana in anul 2010, potrivit unui studiu elaborat de Ministerul Agriculturii in colaborare cu Banca Mondiala.

Studiul este intitulat “Politica si strategia de dezvoltare a sectorului forestier din Romania, in scopul cresterii contributiei acestuia la ridicarea nivelului calitatii vietii, pe baza gestionarii durabile a padurilor“ si a fundamentat obiectivele si actiunile necesare pentru alinierea acestui sector la standardele europene.

SUBVENTII. Programul are ca obiectiv impadurirea pe termen mediu si lung a terenurilor agricole productive si neproductive (aproximativ doua milioane hectare) prin acordarea de facilitati si stimulente proprietarilor de terenuri, astfel incat sa fie convinsi sa extinda suprafetele padurilor.

Statul va trebui sa sprijine realizarea de plantatii forestiere pe terenuri scoase din circuitul agricol. De asemenea, va fi sprijinita impadurirea terenurilor in zonele deficitare in vegetatie forestiera.