Dupa ce a scris istorie la Sydney, scrimera Laura Badea-Carlescu a dorit sa-si incheie cariera, la JO de la Atena, cu fruntea sus. Desi a ratat podiumul, Laura spune ca a fost multumita de rezultatul sau, mai ales ca venea dupa o operatie la genunchi si dupa ce devenise mama.

Referitor la viitorul sau, intr-un interviu recent, Laura spunea ca va ramane angajata Clubului Steaua, dar ca si-ar dori si un loc in federatie, unde si-ar putea pune in valoare experienta pe care a acumulat-o in decursul carierei.

Ei bine, fosta scrimera de performanta a fost aleasa intr-o functie cu mult peste asteptari, onoranta si plina de responsabilitati, aceea de Ambasadoare a Romaniei pentru Sport, Toleranta si Spirit Sportiv pe langa Consiliul Europei.

"Este o onoare foarte mare pentru mine ca am fost propusa pentru functia de ambasadoare a Romaniei pentru Sport pe langa Consiliul Europei, dar, in acelasi timp, este si o mare responsabilitate."

Preia stafeta de la Maricica Puica

Multipla noastra campioana la scrima Laura Badea-Carlescu este una dintre cele mai indragite si charismatice sportive romane, cu performante deosebite in sportul care a consacrat-o. Poate de aceea nu este de mirare ca oficialii de la Agentia Nationala de Sport s-au gandit la ea pentru a prelua o functie atat de importanta.

Fosta scrimera va prelua stafeta de la fosta glorie a atletismului romanesc, Maricica Puica, care a indeplinit rolul de Amabasador al Sportului timp de 4 ani. La ceremonia de predare a stafetei, care are loc marti, 21 septembrie, la ora 11, la ANS vor participa atat cele doua campioane, cat si oficiali din cadrul ANS, dar si ziaristi.

Nu-si va neglija familia

"Marti voi primi aceasta functie, cand ma voi intalni cu doamna Maricica Puica si domnul Morariu. Bineinteles ca este o onoare foarte mare pentru mine ca am fost propusa pentru asa ceva, dar, in acelasi timp, este si o mare responsabilitate. Deocamdata nu prea stiu exact care imi sunt atributiunile, dar o sa invat din mers.

Sunt sigura ca doamna Maricica Puica imi va impartasi din experienta ei si ma va ajuta. Miercuri o sa plec la Viena pentru un congres, asa ca, pot spune, am intrat deja «in paine». Stiu totusi ca noua functie nu imi va rapi foarte mult timp si ca voi putea sa stau si cu familia, mai ales ca fetita mea a inceput deja gradinita (n.r.

, Maria are deja doi ani si jumatate) si vreau sa nu pierd nici un moment din copilaria ei. Nu stiu daca imi va calca pe urme si va ajunge scrimera, ca si mine, cert e ca acum ii place cel mai mult sa se joace cu masinutele decat cu papusile. Mai mult, mi-as mai dori un copil, dar deocamdata este suficienta Maria.

In plus, Dumnezeu va sti cand va fi momentul potrivit!", ne-a declarat, emotionata, Laura Badea.