Fie din cauza stres-ului provocat de anul electoral, fie din alte motive, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, romanii au mancat mai mult in primele opt luni ale acestui an decat in perioada similara a anului trecut. Astfel, consumul mediu a crescut in acest an fata de 2003 la carne, lapte, oua si zahar.

Cele mai mari cresteri au fost consemnate la carne si produse din carne, consumul mediu pe locuitor atingand valoarea de 30,4 kilograme, fata de 28,3 kilograme in perioada ianuarie-august 2003. Astfel, un roman a consumat, in medie, 5,5 kilograme carne de vita, fata de 5,1 kilograme anul trecut, si 12,1 kilograme carne de porc, cu un kilogram mai mult decat in 2003.

in ce priveste carnea de pasare, majorarea este de la 10,7 kilograme la 11,4 kilograme pe locuitor. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, consumul mediu individual de zahar si produse din zahar a avansat de la 15,9 kilograme la 17,1 kilograme.

Daca pe ansamblul primelor sase luni consumul de lapte si oua era aproape similar celui inregistrat anul trecut, in perioada ianuarie-august 2004 acesta a crescut cu 4 bucati la oua, ajungand la 202 unitati pe locuitor, si cu 4 kilograme, pana la 159 kilograme pe locuitor, la produsele din lapte.

Pentru acest an, Ministerul Agriculturii estimeaza o majorare a consumului mediu individual cuprinsa intre 3% si 9%, fata de 2003.