Inspirat, probabil, de recuperarea lui Vanghelie, candidatul Uniunii PSD+PUR se arunca in lupta impotriva Aliantei cu un nou slogan

“Mesajul meu pentru voi e foarte simplu: “, le-a spus ieri presedintele PSD, Adrian Nastase, membrilor organizatiei de Bucuresti. “Se plimba prin tara iepurasul Traian si intreaba unde-i ursul. O sa-l iau de urechi pe iepurasul asta si o sa dau cu el de pamint de n-o sa se vada”, a spus Nastase.

Liderul PSD a incercat, probabil, sa-i raspunda astfel lui Traian Basescu, care declarase la Suceava ca “o sa sa-l bat pe Adrian Nastase cum nici mama lui nu l-a batut cind era mic si obraznic si vom avea pentru prima data in Romania o bomboana, un bombonel care se va topi la racoare”.

Insa PSD a dat, mai degraba, semne de disperare, defilind pe scena Teatrului National cu primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie.

La prima sedinta a Consiliului Municipal dupa revenirea la conducerea filialei a lui Dan Ioan Popescu, Nastase a tinut un discurs fara prea multe promisiuni pentru alegatori, dar pigmentat din belsug cu atacuri la adresa lui Traian Basescu.

“Credeti ca mi-e teama sa discut cu acest smecher al Romaniei?”, a intrebat Nastase, probabil retoric, fiindca din sala nu a venit nici un raspuns si nici macar candidatul PSD pentru Cotroceni n-a dat vreunul.

In schimb, el i-a facut o oferta lui Traian Basescu: “Daca el anunta ca in masura in care nu cistiga din primul tur va renunta la al doilea tur, eu ma prezint cu el miine intr-o dezbatere televizata”.

Nastase a mai spus despre Basescu ca “a izolat Capitala si pregateste o izolare completa a tarii”, “are nenumarate dosare la PNA si in justitie”, “are obraz, dar obrazul lui este de tabla”, “in momentul in care a aflat ca eu am 49% si Stolojan 29^% i-a tras presul de sub picioare lui Stolojan si l-au facut afis“.

Vanghelie se intoarce

Pe aceeasi scena de pe care Adrian Nastase le-a vorbit pesedistilor a urcat si primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, revenit in structurile de conducere ale organizatiei ca membru in Biroul Executiv. Recuperarea sa fusese anuntata inca de vineri de Dan Ioan Popescu, acesta facind referire la “potenta intelectuala” a primarului sectorului 5.

Mai ovationat chiar decit Nastase, incurajat de presedintele PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, si sustinut printr-un zimbet larg de presedintele partidului, Vanghelie le-a spus pesedistilor cite zeci de mii de voturi a cistigat el in 2000 si 2004. “Vreau sa-i multumesc dlui presedinte Adrian Nastase ca efectiv a inteles care e dorinta noastra. Vom cistiga alegerile in Capitala.

Punctul cel mai important - Adrian Nastase presedinte”, a spus Vanghelie, primarul al carui statut PSD a fost multa vreme incert in perioada in care era anchetat de PNA, o parte din liderii partidului vorbind atunci despre suspendarea sa, iar altii chiar despre excluderea lui din rindul pesedistilor.

De remarcat ca, impreuna cu Dan Ioan Popescu, la sedinta de ieri au participat si alte figuri vechi ale organizatiei precum Vasile Gherasim sau Dan Darabont, acestia luind loc chiar in primul rind, linga Adrian Nastase. De asemenea, de la tribuna a mai vorbit si consilierul prezidential Corina Cretu, candidat pe listele de la Senat. “Sintem o familie.

Atunci cind o familie e in fata unei incercari, toate neintelegerile sint lasate la o parte”, a afirmat Corina Cretu.

Executat la comanda

O gramada organizata de pesedisti a iesit ieri la atac pentru a-l pune la zid pe Basescu. Ionel Blanculescu a lansat in lupta politica institutia pe care o conduce pentru a arata cit de speriat este mediul de afaceri.

Sub sigla Autoritatii Nationale de Control, Ionel Blanculescu (in timpul liber, sef al campaniei PSD Bucuresti) a relatat cum mediul de afaceri s-a alertat dupa ce l-a auzit pe Basescu condamnind practicile guvernului de a acorda contracte fara licitatie unor companii straine.

In consecinta, Blanculescu a facut apel la “simtul nostru civic” sa oprim “un dezastru in devenire, acela de a ajunge persona non grata fata de Europa si fata de Uniunea Europeana”, din cauza lui Basescu. La Senat, alti doi pesedisti, Adrian Paunescu si Ghiorghi Prisacaru, au blamat “jignirile aduse Frantei”.

“Declaratia cu tainul este o timpenie”, a spus Paunescu. Mai mult, tot grupul PSD din Senat, prin vocea lui Ghiorghi Prisacaru, considera ca Basescu nu are “statura nationala” pentru un candidat la Presedintie. La Camera Deputatilor, responsabil cu atacul anti-Basescu a fost Viorel Hrebenciuc.