In perioada 29 - 31 Octombrie 2004 a avut loc la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Bucuresti cel mai important eveniment stiintific al anului din domeniul invatamantului asistat de calculator - Conferinta Nationala de Invatamant Virtual.

Reusita editiei de anul acesta a fost data de calitatea celor 103 lucrari prezentate, de participarea numeroasa (160 de autori inscrisi la conferinta), de publicul avizat, format din peste 200 profesori din mediul universitar sau liceal.

Editia de anul acesta a a CNIV a cuprins trei sectiuni de dezbateri: tehnologii e-Learning - implementare si aplicatii; software educational pentru invatamantul superior; software educational pentru invatamantul preuniversitar, si o expozitie de software educational.

SIVECO a prezentat in cadrul expozitiei, produsul sau de varf, platforma de eLearning AEL. Una dintre noutatile legate de aceasta platforma este recenta nominalizare de Comisia Europeana la European IST Prize.

AEL a trezit in egala masura interesul profesorilor prezenti la eveniment cat si cel al studentilor facultatii de Matematica. Acestia din urma au experimentat invatarea asistata de calculator prin sustinerea unor teste online de matematica, fizica si chimie. Viitorii profesori de matematica s-au declarat si ei incantati de acest nou instrument educational.

Ei au apreciat nivelul de interactivitate si usurinta de invata cu ajutorul AEL ului, regretand ca nu au putut beneficia de un astfel de produs atunci cand au fost elevi.