Structura examenului pentru obtinerea permisului auto va ramine neschimbata: sala si o singura proba practica. Cel putin asa sustin oficiali din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Aceasta desi, la sfirsitul lunii septembrie, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) anunta ca din 2005 vor fi patru probe practice.

Vestea modificarii sistemului de examinare a adus un val imens de candidati la examenul pentru obtinerea permisului. Intrucit nu aveau intreg sistemul pus la punct si s-au grabit cu anuntul, Internele s-au vazut nevoite sa dea un pas inapoi.

Surse din MAI au precizat pentru Mediafax ca examenul auto va consta tot intr-o singura proba practica, ca si in prezent, fapt confirmat si de purtatorul de cuvint, Marius Tache. Modificarea ar consta in faptul ca examinatorul va fi cel care va putea decide conditiile in care grupele de candidati vor sustine proba practica (traseul): fie ziua, fie noaptea, fie in afara orasului.

Durata de sustinere a probei practice va ramine si ea neschimbata: cel mult zece minute. In privinta chestionarelor de examinare, acestea vor contine tot 26 de intrebari, ca si pina acum.