Televiziunea Romana are o pagina pe Internet dedicata exclusiv vedetelor postului. Astfel, Albertina si Malvina, "meteoristele" de la Vremea TVR 1, Radu Naum, care face sport, sau Iuliana Tudor, care se ocupa de folclor, Marina Constantinescu si ale sale "Nocturne" culturale sunt puse la panoul de onoare TVR.

Degeaba are Maruta un "tonomat" cu o audienta care il trimite direct in… topul celor mai urmarite emisiuni DP TVR 2. Asa spune graficul audientelor pe saptamana trecuta. Cine are ochi sa vada, cine nu sa le promoveze in continuare pe fetele care aduc vremea pe canalul 1 al Televiziunii Romane.

IN PIJAMA. In patru ani de Tonomat, vedete mioritice (de doua sau mai multe stele) au intrat in direct pe TVR 2 si au "dansat" cum le-a cantat Maruta. "L-am pus pe Flavius Buzila sa arunce cu sageti in iubita lui Costi Ionita. A nimerit fix in sanul blondei. Iar Costi s-a suparat rau, desi era doar o poza de-a Issei", ne-a povestit prezentatorul.

O data ce a devenit sclavul audientei, Catalin Maruta nu stie ce sa mai faca pentru ca, incepand cu ora 10:00, gospodinele, copiii, bunicii sa fie cu nasu-n televizor. A adus chiar un pat in studio, s-a imbracat frumos la pijama, pentru ca invitatii sa simta ca sunt acasa la Maruta. "Vrem sa creada ca sunt intr-o garsoniera.

Noi, cei care ne ocupam de emisiune, i-am spus intotdeauna «Tonomatului» «Garsoniera lui Maruta». Iar ieri am reusit sa o aduc pe Andra in patul meu!", s-a laudat, zambind, Catalin. Cateodata mai simte nevoia sa-si arate "muschii": "Ma mai laud prin televiziune cu rating-ul meu. Stai linistita, nu iau o portavoce!".

Desi lumea se uita la Maruta, prezentatorul DP 2 spera ca intr-o buna zi sa ajunga ca Mircea Radu. Nu ravneste la imaginea lui de fante, ci la audienta lui Radu. Oricum, amandoi au luat startul la stiri. "«Si astazi, astazi a fost pentru dumneavoastra Ion Iliescu». Asa prezentam eu stirile. Cantam cuvintele. N-aveam nici o treaba! Aveam parul lung si stofa de divertisment.

Stirile nu erau de mine", a recunoscut Maruta. La TVR a ajuns dupa ce a trecut mai intai pe la Super Nova, o televiziune de cartier, care avea o audienta foarte buna. In Rahova: "Prin 1999 auzisem ca TVR cauta tineri prezentatori. Iar la concurs s-au prezentat 600. M-am prezentat si eu, desi eram sigur ca televiziunea nationala n-o sa accepte in veci pe unul cu plete.

" Dar a zambit frumos la camera si a reusit.

IN INSTANTA. Dintre cei 600 de pretendenti au mai fost alesi si Kitty Cepraga, Alexandra Dinu, Dana Nalbaru, Adriana Tititeni si Dalia Pusca. Bine ca cei care l-au angajat nu stiau ca Maruta ar fi muncit fara sa primeasca nici un ban, atat de mult si-a dorit sa aiba o emisiune de divertisment la TVR! Dupa ce s-a "rodat" la "Trupa DP 2" un an si ceva, a primit Tonomatul DP 2.

Si de patru ani tot are parte de el! S-a autosuspendat doar din functia de avocat. Catalin a terminat (la propiru si la figurat) Facultatea de Drept. A dat si definitivatul, iar acum este avocat definitiv. Si irevocabil. Dar ca sa nu mai plateasca taxe pentru a functiona ca avocat, Maruta s-a suspendat. "Odata, un prieten m-a rugat sa cer un termen de amanare.

Trebuia doar sa spun: «Onorata Instanta, vreau un termen de amanare, pentru ca nu cunosc cauza si trebuie sa studiez dosarul. M-am prezentat la tribunal, dar judecatoarea mi-a respins cererea. Mi-a zis ca as face mai bine sa-i dau un autograf."

PENTRU MAMA E UN BARBAT ADEVARAT

Catalin Maruta isi doreste o emisiune de divertisment cu public, de amploarea celor pastorite de Dan Negru si Dan Bittman. Daca s-ar trezi devreme departe ar ajunge! Din pacate, sta prost cu punctualitatea: "Imi dau ceasul cu o ora inainte, ca sa nu intarzii, si tot degeaba! Odata m-am trezit la 9:20, iar emisiunea incepea la 9:30. Nu mai nimeream clanta de la bucatarie.

M-am urcat ca o vijelie in masina. Am trecut pe rosu, iar politistul mi-a facut semn sa opresc. Dar eu nimic!". Nu-i place sa vorbeasca despre iubita lui, Iuliana Ioanitoaia, ca sa nu zica lumea ca vrea sa se puna bine cu "tata socru". E un barbat adevarat? Se pare ca da. "Cand am o intalnire aduc flori.

Plus ca mai sunt maniac in ceea ce priveste curatenia, iar maica-mea ma considera un barbat adevarat." Catalin ajunge DP TVR 2 pe TVR 1 in ultima zi a anului 2004. "Pe 31 decembrie voi fi gazda emisiunii «Ziua TVR, ziua ta», incepand de la ora 15:00. Timp de trei ore vom avea muzica, imagini de arhiva, divertisment. Ne vom distra pe cinste."