Cel putin din punct de vedere al moralitatii politice, Partidul Umanist din Romania (PUR) se va afla alaturi de PSD in formarea majoritatii parlamentare, a anuntat sambata, prin intermediul unui comunicat, formatiunea condusa de Dan Voiculescu. Documentul aminteste faptul ca PUR a intrat in Parlament pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR.

Pe de alta parte, sursa citata precizeaza ca nu a fost luata o decizie definitiva cu privire la sustinerea unei anumite formule a majoritatii parlamentare.

Surse din cadrul UN PSD+PUR sustin ca in afara intelegerii electorale exista si un acord separat de colaborare parlamentara intre PSD si PUR, pe care cele doua parti intentioneaza sa il respecte, ceea ce nu face posibila creearea unei majoritati parlamentare chiar daca UDMR ar incheia un protocol de colaborare cu Alianta D.A.

Potrivit acelorasi surse, acesta este si motivul pentru care UDMR a evitat folosirea unei formule categorice si a propus doar continuarea negocierilor cu Alianta D.A.

La nivelul PSD a avut loc in cursul diminetii o sedinta in cadrul careia a fost lansat organizatiilor judetene un mesaj de unitate prin intermediul sistemului de videoconferinta. PSD urmareste formarea unei majoritati parlamentare prin continuarea colaborarii cu PUR, in primul rand, si prin negocierile cu UDMR.