Companiile cu capital majoritar privat cu mai putin de 100 de angajati permanenti, cu o cifra de afaceri sub 40 de milioane euro si active totale de pana la 27 de milioane de euro vor putea obtine credite in euro sau dolari pentru sustinerea investitiilor in cladiri si echipamente sau pentru finantarea capitalului de lucru. Valoarea maxima a unui credit poate fi de 100.

000 de euro, iar pentru cele care au ca destinatie investitiile in cladiri si echipamente durata de rambursare va fi de cinci ani, cu o perioada de gratie de 6 luni, iar pentru cele care finanteaza capitalul de lucru, rambursarea va avea loc in 12 luni.

Dobanda variaza in functie de durata imprumutului si de tipul de garantii prezentate de client. Garantiile solicitate de banca sunt depozite bancare, scrisori de garantie, ipoteci, gajuri pe echipamente/masini sau cesiune de creante.

In plus, societatile respective trebuie sa nu aiba datorii la bugetul statului si sa fi obtinut profit in ultimii doi ani de activitate.

Aceste credite se vor obtine prin Volksbank Romania, de la BERD, care a imprumutat banca cu 10 milioane de euro pentru sustinerea proiectelor derulate de intreprinderile mici si mijlocii.