Statul roman e pe cale de a incasa un nou "tun" de cateva milioane de dolari, in urma paguboasei afaceri ARO, incheiate in septembrie 2003 de catre fostul ministru Ovidiu Musetescu, scrie Gardianul.

Un american ne-a dat o teapa romaneasca - Investitorul strategic nu numai ca n-a platit uzina din Campulung, dar a si vandut din ea la greu, scrie Jurnalul National.

ARO se va renationaliza!

Marilena Dan

Statul roman e pe cale de a incasa un nou "tun" de cateva milioane de dolari, in urma paguboasei afaceri ARO, incheiate in septembrie 2003 de catre fostul ministru Ovidiu Musetescu.

Ieri a expirat termenul-limita pana la care cumparatorul ARO, compania Cross Lander SUA, ar fi trebuit sa notifice Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu privire la plata obligatiilor contractuale in valoare de circa 5 milioane de dolari. Pana la ora inchiderii editiei, notificarea nu fusese primita.

Surse apropiate tranzactiei ne-au declarat ca, in conformitate cu prevederile contractuale, John Perez, presedintele Cross Lander, poate face dovada platii in 30, respectiv 60 de zile.

Intrucat investitorul nu si-a respectat pana acum promisiunile, AVAS nu-si face iluzii ca va primi banii in al 12-lea ceas. Juristii AVAS cauta acum solutii legale pentru a-l obliga pe Perez sa plateasca sumele prevazute in contract (plus penalitati), precum si cei 2,7 milioane de dolari insusiti ilegal de investitor prin vanzarea Fabricii de Scule si Matrite de la ARO.

Gardianul - 6 ianuarie 2005

ARO, inapoi la stat

articol preluat din Jurnalul National

Un american ne-a dat o teapa romaneasca - Investitorul strategic nu numai ca n-a platit uzina din Campulung, dar a si vandut din ea la greu.

ARO Campulung ar putea reveni astazi in proprietatea statului. Azi-noapte a expirat termenul-limita impus investitorului "strategic" John Perez, patronul Cross Lander, pentru plata sumei de 3,6 milioane de dolari, reprezentand actiunile ARO Campulung. Statul va recupera societatea cu o paguba de 5,1 milioane de dolari, cat a luat Perez din vanzarea fabricii de Scule si Matrite.

ARO Campulung ar putea reveni astazi in proprietatea statului. Ieri-noapte a expirat termenul-limita impus investitorului "strategic" John Perez, patronul Cross Lander, pentru plata sumei de 3,6 milioane dolari reprezentand actiunile ARO Campulung.

CATALIN BUDESCU

Jurnalul National - 6 ianuarie 2005