Microsoft Corp. a lansat o varianta gratuita a softului antispyware pe care l-a achizitionat luna trecuta, marcand in acest fel intrarea sa pe piata mobila a produselor de acest tip. In plus, compania a promis lansarea lunara a unor instrumente de stopare a softurilor malitioase.

Microsoft a publicat softul Windows AntiSpyware in versiune (Beta) pe site-ul propriu, permitand in acest fel utilizatorilor de Windows sa descarce si sa instaleze gratuit o copie a produsului cunoscut anterior sub denumirea de Giant AntiSpyware.

Publicarea softului pe site vine sa intareasca promisiunea facuta de Microsoft luna trecuta, potrivit careia va lansa o copie a instrumentului in varianta redenumita, dupa achizitionarea Giant Company Software Inc.

Microsoft a promis, de asemenea, un nou instrument de indepartare a programelor malitioase odata cu update-urile de securitate, implementand in acest fel un program de lansare de instrumente de depanare destinate utilizatorilor platformei Windows care devin victime ale viermilor si virusilor.

Compania a oferit o copie a softului AntiSpyware beta pe site-ul Microsoft.com, descriind produsul ca o metoda de protejare a utilizatorilor Windows-ului impotriva programelor spyware si a altor softuri nedorite care scad performanta PC-urilor.

Produsul este disponibil pentru utilizatorii Windows 2000, XP si Windows Server 2003 si impune conectarea la Internet pentru a permite integrarea in SpyNet, o retea mondiala a utilizatorilor de produse AntiSpyware, infiintata de Giant pentru a localiza si bloca programele spyware nou aparute.