"In judetul Mures au loc negocieri politice chiar si pentru functiile de directori de gradinita. Prefectii le cer inspectorilor generali sa-si dea demisia, un exemplu in acest sens fiind in judetul Teleorman.

Toate acestea se intampla dupa ce actualii guvernanti au promis in campania electorala ca vor depolitiza administratiile publice locale", a declarat, ieri, Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret".

Recent, prefectul de Hunedoara, Cristian Marius Vladu, a trimis o nota catre Inspectoratul Scolar prin care cere sa nu se mai faca "angajari de personal si promovari in functii, clase, trepte si grade profesionale". La randul sau, Inspectoratul Scolar a trimis in toate unitatile scolare din judet aceasta nota pentru "luare la cunostinta si aplicare intocmai".

Cadrele didactice au fost uluite, si asta pe buna dreptate. Prefectul nu are nici o atributie legata de promovarea cadrelor didactice (obtinerea definitivatului sau a gradelor II si I). Prefectul si-a recunoscut greseala si a spus ca a lamurit problema cu conducerea inspectoratului.

"Acea nota am trimis-o catre toate serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si apoi am vorbit cu Inspectorul Scolar General si i-am spus ca acea dispozitie nu e valabila si pentru cadrele didactice".