Editura Paralela 45 lanseaza vineri, la Libraria Carturesti, volumul "Don Quijote de la Mancha" de Miguel de Cervantes, moment care marcheaza implinirea a 400 de ani de la aparitia celebrei carti.

De notat ca traducerea din spaniola, considerata excelenta de critica literara romaneasca, apartine lui Sorin Marculescu /reputat traducator al literaturii spaniole a Secolului de Aur/, care a pregatit pentru aceasta editie ''Cuvant inainte'', notele si comentariile.

Cartea beneficiaza si de un studiu introductiv de Martin de Riquer, membru al Academiei Regale Spaniole.

Volumul aparut la Editura Paralela 45 la sfarsitul anului trecut a fost nominalizat la Premiul Cartea Anului 2004. De asemenea, traducatorul a primit Premiul revistei ''Cuvantul'', sectiunea ''Traduceri''.

La evenimentul editorial de vineri au fost invitati sa participe traducatorul Sorin Marculescu, Ioana Zlotescu, directorul Institutului Cervantes din Bucuresti, Blas Matamoro, eseist, prozator, director al revistei ''Cuadernos Hispanoamericanos'', si actorul Dan Puric.

Surpriza lansarii o va constitui, dupa cum anunta editorul, mini-albumul intitulat ''Excurs gastronomic prin Don Quijote'', cu extrase din roman si imagini plastice din epoca.