Consiliile de administratie ale Fiat si GM s-au intalnit pe 13 februarie pentru aprobarea documentului care va incheia Contractul Cadru si parteneriatele dintre cele doua companii.

Presedintele Consiliului de Administratie Fiat, Luca Cordero di Montezemolo a declarat: “Suntem incantati ca am ajuns la o intelegere cu GM. Desi beneficiile au fost substantiale atat pentru Fiat, cat si pentru GM din 2000 pana acum, clauzele contractului au devenit prea restictive pentru dezvoltarea Fiat Auto in conditiile actuale ale pietei auto.

Acum avem toata libertatea sa dezvoltam alternative de crestere pentru Fiat Auto, in paralel cu pastrarea unei baze pe care sa construim o colaborare mai consistenta cu GM in viitor. Cred ca succesul negocierilor vor constitui un stimul pentru angajatii Fiat Auto care se vor dedica obiectivelor ambitioase stabilite de companie.

Este de asemenea un raspuns pozitiv pentru clientii nostri, care se vor bucura de 4 modele complet noi in 2005 (2 pentru Fiat si 2 Alfa Romeo)".