Mai tineti minte cum a explicat Antena 1, la doua editii ale „Observatorului" din data de 30 aprilie, ca lumina de Pasti simbolizeaza „nasterea Mintuitorului"? Ei bine, a sosit deja pedeapsa de la CNA care a apreciat ca „prezentarea eronata a unei astfel de stiri este de natura a dezinforma si a induce o stare de confuzie asupra semnificatiei acestei zile religioase".

Hai, ca, dincolo de gafa monumentala a Antenei, nici CNA nu e prea zgircit cu degustatorii de umor involuntar. Imi imaginez deja ca cele cinci milioane de victime ale dezinformarii care si-au trimis, acum o saptamina, SMS-uri cu „Craciun fericit" se chinuiesc zilele acestea sa depaseasca mahmureala revelionului. Iar peste vreo luna si jumatate vor sarbatori Valentine’s Day.

Conform unui slogan pe care l-am invatat de pe un afis al unei carti semnate de Paulo Coelho, „Cind iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira realizarea dorintei tale", nici n-am apucat sa exprim bine dorinta de mai sus legata de activitatea departamentului retete din trustul lui Adrian Sirbu ca, tusti, emisiunea „Bucataria lui Radu" m-a luat de guler si, pac, cu ajutorul unei retete

de mucenici originare din Valea Prahovei, m-a trintit si mai inapoi in timp: pe data de 9 martie, singura in care se gateste si se consuma asa ceva. Sint curioasa daca saptamina viitoare Busu va oferi martisoare doamnelor din emisiune.

Chiar daca Pastele a trecut de mai mult de o saptamina, va spun eu ca el continua, nu doar in sufletele noastre, ci si la televizor. Ultima editie a emisiunii „Reteta de acasa" (de pe Acasa TV, evident) ne-a oferit o noua reteta pentru sarbatoarea de Pasti: frigarui de miel.

Inteleg ca era vorba de o reluare, drept care ma declar disponibila si pentru reluarea retetei de sarmale valabile la Craciunul din 2001, nu de alta, dar vreau sa-mi amintesc care erau tendintele in materie de haine de stat in bucatarie la vremea aia.

Raluca Badulescu (imbracata tot cu mulaciuni & decolteu si tot cu unghiile incovoiate din cauza lungimii excesive, dar, de data asta, rosii) si stripperul Vali Punga, impreuna cu pustiul lor (Alex, zis si „Grenada") in virsta de vreo doi anisori, au fost invitatii lui Cabral la „Povestiri adevarate".

Subiectul discutiei a fost chiar piticul care e, in mod evident, genul hiperactiv, nelinistit, recalcitrant si discretionar. Am retinut doua declaratii amuzante ale parintilor legate de comportamentul plodului in ziua de Paste: „A distrus tot ce se poate de pe masa si de sub masa" (Punga) si „A dormit de Paste, dar cred ca este ultimul an in care va dormi de Paste" (Raluca).

Altfel, ambii parinti au scapat o informatie interesanta din casa: Raluca Badulescu tipa mai tot timpul. Ceea ce ma face sa ma intreb cit va mai rezista bietul stripper alaturi de o grenada si de sirena lui Vasile Roaita?