In saptamina care a trecut, presedintele Traian Basescu a lansat doua torpile la adresa guvernului condus de Tariceanu: la Europa FM si la TVR.

In ambele interviuri a aratat ca e profund nemultumit de gestionarea crizei inundatiilor si scandalului din sistemul sanitar, cerind explicit sacrificarea celor care nu si-au facut treaba.

Calcul politic sau necesitate? Probabil ca putin din ambele s-a regasit in declaratiile presedintelui, care a anuntat ca a terminat cu reconfigurarea politicii externe si va incepe sa se concentreze pe chestiunie interne.

Lovit in plin de acuzele presedintelui, Tariceanu a facut un adevarat tur de forta prin zonele calamitate, lasind sa se inteleaga ca isi asuma criticile. Nu a dat explicatii multe, dar se pare ca si el are in vizor cel putin doi ministri: Mircea Cinteza si Sulfina Barbu.

In ceea ce priveste anticipatele care ii dau frisoane lui Tariceanu, Basescu a anuntat ca nu mai aduce subiectul in discutie pina la rezolvarea celorlalte crize interne.

Si asta pe fondul declaratiilor lui Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, care sustine ca anticipatele nu influenteaza aderarea la UE, spulberind astfel argumentele adversarilor alegerilor inainte de termen.

Si, pentru ca acuzele sale sa capete greutate, Basescu a spus ca schimbarile pe criterii politice ale unor functionari din teritoriu nu este o solutie fericita. Exemplul cel mai bun? Seful de la Apele Romane – filiala Timis, abia numit in aprilie, si-a dat demisia dupa ce nu a facut nimic in criza inundatiilor.

  • Basescu, nemultumit de Tariceanu
  • PNL apreciaza criticile lui Basescu la adresa Guvernului
  • Doi ministri "pe faras"
  • Variantele lui Basescu: Restructurare si anticipate
  • Anticipatele nu influenteaza aderarea la UE
  • Traian Basescu : "Nu dam tara peste cap la fiecare 4 ani"