In data de 01.02.2005 am fost internata la sectia Ortopedie a Spitalului C.F.R nr.2 cu diagnosticul sindrom scalenic stang cu parestezii ale membrului stang. Pe data de 04.05.2005 se intervine chirurgical de catre medicul Nicolae Efimov si se executa dupa disectia elementelor vasculo-musculare si nervoase - scalenotomie.

In timpul operatiei mi-a sectionat dintr-o eroare artera subclavie stanga, fapt care a generat o hemoragie puternica. Doamna doctor anestezista Trifana a intervenit chemand pe medicul Goleanu de la cardio-vasculare al Spitalului Militar. Dansul a venit suturandu-mi artera dand totodata dovada de profesionalism si intelegere interdisciplinara,care a reusit sa-mi salveze viata.

Apoi am stat 12 zile la reanimare. Dupa 4 zile am inceput sa fac frisoane de 3-4 ori pe zi, mi se recoltau analize tot de atatea ori, incepusem sa ma satur dar dupa parerea dr. Efimov totul era ok. La data de 16.05.2005 am fost externata unde mi s-a dat un bilet de iesire unde nu era precizata EROAREA MEDICALA dar fiindu-mi rau am plecat acasa.

Dupa cateva zile m-am dus la dansul sa discut despre incident si mi-a eliberat alt bilet de iesire doar cu mentiunea sutura artera neprecizand cine a intervenit. Seara faceam frisoane in continuare si m-am decis sa merg la medicul Goleanu ptr. o consultatie. Acesta m-a trimis sa fac alte investigatii.

La data de 09.03.2005 am fost internata la Centrul Clinic al Armatei si la recomandarea medicului Goleanu am facut o arterografie, in urma caruia s-a constat ca 2 cm din artera nu sunt functionabili - sfatul medicului...protezarea arterei.

Eu lucrand in domeniu am reusit sa fac un R.M N., unde a reiesit ca am un chist - hematom la nivelul umarului.

Am prezentat noua situatie medicului Goleanu si s-a luat decizia de o noua interventie chirurgicala la nivelul gatului pt a se inlatura ceea ce a rezultat in urma R.M.N.-ului.

Astfel am fost internata din nou la data de 4.05.2005 la Sectia de Boli Cradiovasculare din Sp Militar Central, unde se intervine chirurgical si nu se descopera nimic si imi este recomandata o noua interventie chirurgicala, de data asta la Spitalul Filaret la domnul Dr Cordos.

Urmeaza o noua interventie la data de 26.05.2005 la nivelul toracelui, unde s-a descoperit o COMPRESA care generase un abces pulmonar.

Aceasta compresa a fost uitata cu ocazia primei interventii de catre medicul EFIMOV.

Protezarea arterei nu mai este indicata, deoarece recuperarea dureaza 6 luni, iar eu am in continuare parestezii si dureri ale membrului superior stg din ce in ce mai mari.

Tot am facut consultatii si nici un raspuns nu m-a satisfacut... nici un medic nu a stiut ce am.... poate printre dumneavoastra se afla cineva care sa ma poata ajuta sa-mi recapat sanatatea si linistea...

Tin sa multumesc pe aceasta cale doamnei doctor Trifana - Sp. CFR2 domnului doctor Goleanu - Sp Militar Central si domnului doctor Cordos - sp Filaret

as dori sa trag un semnal...ca pe viitor sa nu se mai intample cazuri de mallpraxis

nr meu de telefon pt mai multe informatii: 0744.21.32.15 - simona