In timp ce precipitatiile continua sa faca ravagii in tara, premierul Calin Popescu Tariceanu se relaxeaza la malul marii. Vineri dupa-amiaza, primul-ministru, flancat de autoturismele SPP, a descins in tromba la Complexul "Coral Beach" din Navodari.

Nici n-a apucat bine sa-si vada sotia si copilul, ca a fost luat in primire de catre omul de afaceri Peter Imre, director Corporate Affairs Philip Morris Romania. Pupaturi, strangeri de maini, zambete si multa voie buna, ca si cum totul ar fi roz la Palatul Victoria.

Roz este doar balconul apartamentului lui Peter Imre de la "Coral Beach", in timp ce al premierului este albastru social-democrat.

Imediat dupa revedere, cei doi au incins o partida de table pe cinste. Poate intre doua zaruri, protagonistii au discutat despre cum creste cota de piata a firmei Philip Morris prin distrugerea concurentei. De asemenea, Peter Imre a avut destul timp sa-i reaminteasca premierului si de sponsorizarile facute de producatorul de tigari catre fundatiile controlate de doamna Tariceanu.

Intr-un dispret total fata de turistii aflati pe plaja de la Navodari, sambata, primul-ministru, calare pe un ATW (tractoras de plaja), a inceput sa faca slalom printre cearceafurile si saltelele de pe nisip ale celor aflati in zona "Coral Beach". Turistii se frecau la ochi si nu le venea sa creada ca devenisera jaloane vii pentru moftul premierului.

Sejurul lui Tariceanu la malul marii a luat sfarsit ieri la orele pranzului, cand premierul a plecat spre Bucuresti, pentru a da piept cu probleme mai "marunte", cum ar fi inundatiile si remanierea ce bate la usa.

Dupa cateva ture pe plaja, premierul s-a retras sub umbrela familiei ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Trebuie precizat ca in aceasta vara Calin Popescu Tariceanu si-a facut un obicei de a petrece sfarsitul de saptamana la malul marii.

Acest lucru este oarecum explicabil daca tinem cont de faptul ca toata vara sotia primului-ministru s-a aflat pe litoral, in special la Complexul Coral Beach din Navodari. Cat timp a stat pe litoral, doamna Tariceanu a fost vegheata permanent de catre ofiterii SPP.

Complexul turistic de la Navodari apartine omului de afaceri arab Muhammad Murad, cel care controloeaza si lantul de restaurante fast food Spring Time. Minivacanta premierului a luat sfarsit ieri, cand, in jurul orelor 13.15, coloana oficiala cu girofaruri a plecat in mare viteza catre Bucuresti.

In urma sefului guvernului a ramas zambetul sugubat al boss-ul de la Philip Morris si uimirea turistilor aflati pe plaja de la Navodari.