Filmul "Va, vis, deviens" de Radu Mihaileanu a primit, sambata, Lebada de Aur pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu, iar "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, a primit Marele Premiu al Juriului si pe cel pentru cel mai bun actor, la Festivalul de la Copenhaga.

Productia franco- israeliana realizata de regizorul de origine romana Radu Mihaileanu are in centru povestea unei mame crestine din Etiopia care isi determina fiul de noua ani sa se declare evreu pentru a-l salva de la foamete.

Marele Premiu al Juriului a fost obtinut de filmul lui Cristi Puiu, "Moartea domnului Lazarescu", iar actorul Ion Fiscuteanu, care joaca in acest film, a primit Lebada de Aur pentru cea mai buna interpretare masculina.

Filmul lui Puiu a castigat in mai premiul sectiunii "Un certain regard" a Festivalului de la Cannes. "Va, vis, deviens", o productie franco-israeliana, a participat la Festivalul de la Berlin.

Aceasta a treia editie a Festivalului de la Copenhaga se va incheia duminica seara, dupa 11 zile de competitie, in care au fost proiectate 111 filme, vizionate de peste 20.000 de spectatori, potrivit estimarilor provizorii ale organizatorilor.