Actorul francez Gérard Depardieu a criticat "Premiile César si alte prostii", in timpul ceremoniei de decernare a premiilor decise exclusiv de catre public, "NRJ Ciné", editia 2005, care a avut loc recent, la Paris, relateaza AFP, citata de Mediafax. "Este bine ca decideti voi, publicul.

Asta e altceva fata de Premiile César si alte prostii", a declarat Gérard Depardieu, care a fost recompensat de cateva ori la Premiile César, premiu profesional al cinematografului francez. Actorul a declarat aceste lucruri in fata a 2.000 de spectatori invitati de postul de radio NRJ, care se adreseaza prin programul sau muzical unui public tanar.

Invitatul de onoare, actorul si regizorul american Tommy Lee Jones, a primit un premiu onorific pentru contributia sa la cea de-a saptea arta. Francezul Jean Dujardin, a fost marele castigator al festivitatii, cu patru premii NRJ Ciné, printre care cel pentru Cea mai buna replica, Cel mai bun look, Cea mai buna muzica pentru filmul "Brice de Nice".

Premiul "Top of the box office" a fost castigat de productia "Harry Potter si Prizonierul din Azkaban". Filmul de animatie "Shrek 2" a fost desemnat "Cel mai bun film care te face sa razi", in timp ce actrita americana Nathalie Portman a fost aleasa "actrita cea mai stralucitoare". Premiul pentru "Cel mai bun personaj rau dintr-un film" i-a revenit presedintelui american George W.

Bush pentru prezenta sa in documentarul "Fahrenheit 9/11", al lui Michael Moore. Premiile "NRJ Ciné" sunt decernate 100% in urma votului publicului. Potrivit NRJ, mai mult de 700.000 de voturi au fost inregistrate prin mesaje scurte, Internet sau telefon.