Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Gheorghe Flutur, a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Cluj, ca ministerul pe care il conduce pregateste un set de masuri privind combaterea evaziunii fiscale in domeniul agriculturii.

Flutur sustine ca printre aceste masuri se numara obligativitatea licentierii, a certificarii silozurilor si depozitelor agricole, marcarea painii, pentru dovedirea provenientei acestui produs de panificatie si contorizarea morilor. "Depozitele si silozurile trebuie sa fie certificate, pentru a stii exact ce au in ele, sa fie declarata cantitatea de grau care este stocata.

Contorizarea morilor inseamna atat contorizarea consumului de curent electric, cat si ca timp de lucru. Trebuie sa scoatem la suprafata economia subterana, pentru ca sunt produse nedeclarate, se scoate paine care nu este fiscalizata", a explicat Gheorghe Flutur.

El a spus ca exista stabilit un calendar pentru aplicarea acestor masuri dupa consultarea consiliilor de produs, a procesatorilor, producatorilor si comerciantilor.