Traian Basescu si Alianta PNL-PD conduc in topul preferintelor electorale ale populatiei urbane, potrivit unui sondaj de opinie, realizat de Gallup Romania, in cadrul unui proiect de cercetare finantat de Fundatia pentru o Societate Deschisa.

Dupa cum transmite Realitatea TV, sondaj a fost realizat pe baza de intrebari deschise . Respondentilor nu le-a fost aratata o lista de candidati, ci au raspuns spontan in privinta optiunilor electorale.

Astfel, daca duminica viitoare ar avea loc astfel de alegeri, 63 la suta din oraseni ar vota cu Basescu, 13 la suta cu Adrian Nastase si 10 procente cu Corneliu Vadim Tudor.

Ion Iliescu ar fi votat de doar unu la suta, la fel ca si Gigi Becali. 45 la suta din cei chestionati au declarat ca nu voteaza sau ca sunt nehotariti.

La capitolul alegeri parlamentare, Alianta DA ar fi votata de 59 la suta din populatia urbana care s-ar prezenta la vot. PSD ar acumula 24 de procente, PRM - 10 si UDMR - 5.

In ceea ce priveste "increderea", ierarhia este aceeasi. Alianta - pe pe primul loc, urmata de PSD, PRM si UDMR.

Referitor la increderea in personalitatile politice, Traian Basescu si Theodor Stolojan ocupa primele pozitii, iar Ion Iliescu, Marko Bela si Dan Voiculesc se lupta pentru ultima pozitie.

Sondajul - facut in luna septembrie a acestui an, are o marja de eroare de +/- 2,3 procente. El a fost realizat pe un esantion de 2195 de persoane, in varsta de peste 18 ani.