Aparitie editoriala

Mesajul lui Crypto, codurile poeziei in era Internetului

de     HotNews.ro
Vineri, 14 octombrie 2005, 0:00Brandusa Armanca - Carte de vizita
Brandusa Armanca (n. 1954), doctor in filologie, este ziarista si profesor de jurnalism. Ca titular al disciplinelor de Etica mass media, Publicistica TV sau Genuri in audiovizual, a predat la universitati din Timisoara, Bucuresti, Sibiu, Arad. In prezent, este director coordonator editorial la Grupul de Presa ZIUA.

A lucrat in echipe prestigioase la Radio Europa libera, la revistele Expres si Orizont, sau la TVR Timisoara, studio regional pe care l-a condus timp de sase ani. Filmele de televiziune realizate au fost recompensate cu numeroase premii internationale si nationale.

In afara sutelor de articole de presa, emisiuni de radio si televiziune, care fac parte din viata unui jurnalist activ, a publicat studii de mass media si volumele Televiziunea regionala in Romania (2002) si Ghid de comunicare pentru jurnalisti si purtatori de cuvant (2002).


Experienta de jurnalist si de profesor de jurnalism, studiile postuniversitare implinite in tara sau in strainatate, o fac pe Brindusa Armanca sa gandeasca altfel relatia dintre studiile traditionale si posttraditionale, dintre cele moderne si cele postmoderne.

Incursiunile in era digitala, de pilda, intr-o carte despre mesajele poeziei, tin de mobilitatea unui cercetator ale carui mize sunt legate nu doar de ceea ce se numeste mostenire culturala, ci si de viitorul culturii.

Cornel Ungureanu

Poezia lui Blaga, Barbu si, desigur, a lui Eminescu, ofera Brindusei Armanca generoase ocazii de a examina functiile magicului metaforic in lirismul modern. In total, un studiu admirabil, cu lucruri originale (ceea ce nu e deloc usor), care i-ar fi placut profesorului Eugen Todoran, mentorul autoarei.
Nicolae Manolescu


68 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version