Jurnalistul Rory Carroll, rapit in urma cu o zi la Bagdad dupa ce a relatat pentru Realitatea TV despre procesul lui Saddam Hussein, a fost eliberat in aceasta seara, au anuntat surse din ministerul de Interne irakian. Guvernul irlandez, familia Carroll si cotidianul The Guardian la care lucra jurnalistul, au confirmat eliberarea.

Cauzele pentru care a fost rapit jurnalistul raman deocamdata necunoscute. Cotidianul The Guardian a anuntat ca imediat dupa eliberare, jurnalistul si-a sunat parintii si le-a spus ca este sanatos.

Tatal lui Rory a precizat ca acesta i-a spus la telefon ca se afla intr-o tabara irakiana si bea o bere. Rory Carroll, in varsta de 33 de ani, a inceput de curand colaborarea cu Realitatea TV.

In dimineata cand a inceput procesul lui Saddam Hussein, el a cerut sa faca transmisiunea video mai devreme pentru a putea ajunge la un interviu in cartierul Sadr City din Bagdad. Imediat dupa ce a iesit din casa in care avusese loc interviul, Rory Carroll si soferul sau au fost imbarcati cu forta intr-un vehicul.

Soferul a fost eliberat dupa 20 de minute. Nici o grupare nu a revendicat rapirea.