"Meteorologia a stiut dintotdeauna sa raspunda nevoilor umane, contribuind la bunastarea oamenilor indiferent de ora, zi si an. In acest sens, schimbul, intelegerea si folosirea mesajelor de atentionare si avertizare de fenomene meteo periculoase, precum si a prognozelor curente de vreme sunt de o reala importanta".

Senzational! Parca-l si vezi pe Neanderthal sunat pe mobil de varul sau mai evoluat, Cro-Magnon: "Vere, vezi ca vine era glaciara si te paste disparitia! Sper ca m-ai desemnat mostenitor unic!".

Limba de lemn lustruit in care este scris pasajul de mai sus nu este o relicva a anilor ’70-’80, pentru ca nu urmeaza nici o lauda a meritelor "tovarasului si tovarasei" in meteorologie.

El provine dintr-un text de un sfert de pagina dintr-un cotidian de mare tiraj, editia din 25 octombrie 2005, poarta (corect) mentiunea "publicitate" si este semnat de… Administratia Nationala de Meteorologie! Restul continutului este la acelasi nivel sfertodoct: "Astazi, meteorologia este corect recunoscuta ca o stiinta, beneficiind puternic de tehnologii moderne, cum ar fi calculatoarele si satelitii".

Nu continuu cu citatele, deoarece v-ati lamurit. Propun doar unele reformulari: "Meteorologia a stiut dintotdeauna sa raspunda nevoilor politice, contribuind la bunastarea anumitor oameni indiferent de guvernul din care fac parte.

In acest sens, publicitatea scumpa a mesajelor perfect inutile si chiar ridicole in absenta fenomenelor meteo periculoase, precum si prognozele electorale curente sunt de o reala importanta". Evident, asta nu mai e publicitate, e realitate. Cine se face ca ploua, la Palatul Victoria?