Invitata lui Robert Turcescu in emisiunea "100%" de joi seara de pe Realitatea TV a fost Ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Raportul pentru Romania, culturile modificate genetic, proiectele in derulare si razboiul cu Radu Mazare au fost principalele subiecte ale serii.

Sulfina Barbu a refuzat categoric sa discute despre situatia prezentata in raportul Grean Peace pentru Romaia unde se arata ca in tara noastra exista mai mult de 140 de mii de hectare de culturi modificate genetic.

Bazandu-se doar pe concluziile puse in Raportul de tara, Ministrul Mediului ignora total realitatea abundentei culturilor modificate genetic din Romania. Totusi se spera ca in viitorii ani aceste culturi sa fie reduse treptat, treptat astfel incat la cativa ani de la integrare ele sa fie aproape eliminate.

Ministerul Mediului lucreaza in acest moment la un ghid ce va fi gata pana la sfarsitul anului 2005 si care va informa cetateanul de rand ce drepturi are si ce cai de a ataca atunci cand dreptul sau la o viata sanatoasa si un mediu nepoluat este incalcat.

Sulfina Barbu a admis ca in aces moment bucurestenii pot da in judecata Primaria Capitalei, deoarece, conform unor studii recente, acestia traiesc in medie cu 2-5 ani mai putin decat alti romani din cauza poluarii existente in Bucuresti.

Proiectul lui Radu Mazare de a face o sosea care sa uneasca Constanta cu Mamaia nu ava avea sorti de izbanda, ne anunta Sulfina Barbu, deoarece incalca legea. Soseaua lui Mazare este gandita undeva pe la 100 de metri de plaja, pe cand legea prevede conservarea ei pana la o latime de 150 de metri.