Odata cu Mircea Sandu, „dinozaurii" s-au intors in fruntea FRF. Jean Padureanu l-a invins pe Giovanni Becali si va face din nou echipa cu Gheorghe Stefan.

Oamenii presedintelui si-au primit rasplata imediat dupa votul din Adunarea Generala. Astfel, primarul orasului Piatra-Neamt si presedintele formatiei Ceahlaul, Gheorghe Stefan „Pinalti", a fost ales in Comitetul Executiv ca reprezentant al cluburilor din Divizia B.

Giovanni a pierdut in turul trei

Din partea Diviziei A, delegati in cel mai important organism al fotbalului romanesc sint Steaua (reprezentata de Valeriu Argaseala) si Gloria (Jean Padureanu), ultimul club cistigind abia dupa cel de-al treilea tur (9-7), la balotaj cu Dinamo.

A fost de fapt un vot anti-Giovanni Becali, dezavuat de cea mai mare parte a cluburilor din Divizia A, dupa ce a recurs la violenta si amenintari in repetate rinduri. Din partea AJF-urilor, noul membru in CE este Patritiu Abrudan, presedintele AJF Cluj. El l-a invins cu 22-20 pe Vasile Avram, presedintele AJF Bucuresti, devenind vicepresedinte in Comitetul Executiv.

Surprinzator, la nivelul Diviziei C, Constantin Anghelache l-a invins pe Gheorghe Chivorchian, omul care l-a propus pe Nasu’ pentru un nou mandat. Lista Comitetului Executiv este completata de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Adalbert Kassai, sindicalistul Alex Radulescu (doar cu vot consultativ), Robert Daniel (fotbal feminin), Gheorghe Manea (fotbal in sala) si Paul Costas (juniori).

Gigi Becali a venit la sampanie

Desi a renuntat la orice functie si orice actiune la Steaua, Gigi Becali a venit si el la spritul de final. Radios pentru ca Steaua va fi reprezentata la cel mai inalt nivel, Becali a oferit o bancnota de un milion de lei unei cersetoare, declarind ca „eu am fost ala care a dat semnalul pentru alegerea lui Mircea Sandu. Ma duc sa beau o cupa de sampanie".

Presedintele clubului Gloria, Jean Padureanu, a declarat ca experienta lui Mircea Sandu a contat foarte mult, trimitindu-l pe Popescu la scoala:

„Lui Popescu ii trebuie o perioada de ucenicie. Eu oricum sint pregatit zi de zi pentru schimbare. Au fost alegeri corecte. Sandu a plecat din start cu un avantaj, cu experienta mai multa, il cunosc toti conducatorii, iar relatiile umane conteaza foarte mult".