Domnule Prim – Ministru!

Sunt unul dintre cei 250.000 de "tandaleti didactici", pe care-i rugati "calduros" sa se intoarca in scoli cu buzele umflate, in timp ce-i tarati prin instante, ii acuzati de relatii "nefiresti" cu P.S.D.

– ul, si-I santajati cu furia parintilor si frustrarea elevilor, asata dupa ce, in prealabil I-ati survolat ganditor, gainatand asupra lor dispretul dumneavoastra aristocratic impanat de ingrijorare pentru drama confratelui Patriciu si ambalat in bilbele debile ale vicepremierului "Nastratin" Pogea!

Sunt unul dintre milioanele de plebei onerosi care surpa temelia "echilibrelor macroeconomice" pentru trei carti, cinci pesti si o jumatate de pereche de ghete! Sunt unul dintre milioanele de saraci cu diploma care se incapataneaza sa existe si sa fie din ce in ce mai saraci numai pentru a va indispune pe dumneavoastra cand ambalati Harley-ul! Sunt unul dinmilioanele de deseuri biodegradabile

care asteapta sa fie trimise pe orbita in 2007, cand veti putea procura tehnologia necesara printr-un credit Sapard!

Sunt unul din sutele de mii de lumpeni care stiu ca nu puteti traversa bariera metafizica care ne separa de casta dumneavoastra oligarhica decat pentru a ne orbi cu un rictus impecabil si a ne hipnotiza cu o cravata Armani.

Sunt unul dintre cei prosti da’ multi care stiu cat suferiti pentru ca "plebofobia" dumneavoastra e cenzurata, hartuita, silita sa se "chirceasca" prin tot soiul de balbe si gafe, in loc sa se manifeste plenar ca-n feudalism (unde, probabil, ne-ati fi calcat in picioare, dupa care ati fi ras copios, asteptand de la noi ceea ce asteapta orice nobil de la randasu-I moribund; adica sa ne iasa sufletul prin fund)!

Sunt unul din zecile de mii de masochisti care-si irosesc tineretea in "gulagul" invatamantului romanesc, imbracandu-se la second hand, consumand tuberculi si visand "second hand" la fericirea de a-si inchiria o garsoniera si a-si invita iubita la un restaurant pe banii lui!

Sunt unul din zecile de mii de (inca) tineri care traiesc zi de zi umilinta de a fi gratulati de familii, prieteni si iubite cu epitetele de "ratati", "paria", "fraieri", "handicapati"!

Sunt unul din sutele de mii de "tantalai" empatici care-au citit in privirea dumneavoastra sticloasa ca va doare in cot de greva noastra, ca nu dati doi bani pe noi, ca ne considerati bacilli bugetofagi, pentru simplul fapt ca, personal, nu aveti nevoie de noi, beizadelele dumneavoastra urmand sa se instruiasca, firesc, in scoli particulare!

Si mai presus de orice, domnule Tariceanu sunt unul din milioanele de incornorati carora li s-a facut sila de dumneavoastra si de porcariile cu care ne insultati ramasita de inteligenta nealterata de malnutritie! Ba ca economia inregistreaza o crestere consistenta, ba ca periciltam echilibrele macroeconomice, fiindca economia nu suporta majorarea salariilor noastre! Cand sa cerem majorari,

domnule prim ministru? Cand cresterea va fi de 300%? Sau poate nici atunci pentru ca veti anticipa, firesc, o descrestere! Credeti ca nu recunostem in discursul dumneavoastra lemons postulatul dintotdeauna al administratiei, sentinta aceea cinica care condamna prostimea (bugetara) la "continenta" eternal, silind-o sa stranga cureaua in vremuri de recesiune si sa fie cumpatata in vremuri de

crestere, pentru a nu "bulversa" echilibrele macroeconomice!? (Si asta in timp ce "aristocratia" bugetara prospera oricum si oricand nitrindu-se dupa alt regim.)

In concluzie domnule prim ministru, pentru ca aici voiam sa ajung, sunt unul dintre sutele de mii de profesori ingretosati care vor sa va adreseze public cateva intrebari fundamentale:

1) Cine poarta vina pentru lipsa de performanta a economiei romanesti? Noi sau dumneavoastra, guvernantii? Cine trebuia sa sa stimuleze investitiile, sa combata coruptia, sa colecteze eficient la buget, sa distribuie corect resursele bugatare? Noi sau dumneavoastra? Pentru ca daca e responsabilitatea nostra, maine nu ma duc la scoala ci m-apuc sa vanez "datornici" si sa caut investitori!!! Iar

daca nu suntem noi responsabili, ci dumneavoastra de ce sa "strangem noi cureaua"?! Strangeti-o dumneavoastra si strangeti-o bine pentru ca aveti de unde! Noi pur si simplu nu mai putem!!! Stiu ce veti spune, ca asta-I populism, ca e firesc si posibil sa beneficiati de mai mult pentru ca sunteti demnitari etc., etc. Stiti ca in U.E.

raportul intre salariile demnitarilor si salariul minim este semnificativ mai mic decat in Romania? Va puteti macar inchipui ca fuziunea intre incompetenta dumneavoastra crasa si opulenta in care se scalda aceasta incompetenta a devenit insuportabila? V-a trecut, macar o data, prin cap ca daca noi subminam "echilibrul macroeconomic", dumneavoastra ruinati "coeziunea corpului social" aruncand la

closet orice idée de contract social?! V-a trecut vreodata prin cap ca, in orice system de valori, cat de cat uman, e mai decent sa deposedezi niste demnitari mediocri de accesoriile futuriste, futile si exorbitante cu care-si ocupa sinecurile, decat

sa iei mancarea de la gurile si plombele din gurile profesorilor????

2) Nu va e rusine domnule Tariceanu sa tineti prelegeri despre austeritate unor profesori fomelici, in timp ce dumneavoastra coborati in acelasi timp din top 300 si din ditamai limuzina cumparata din banii publici?!

Nu va e rusine d-le Prim Ministru sa va prezervati cu grija parcul auto personal pentru ca, vezi Doamne, ar fi ridicol si "neelegant" sa nu va delectati cu toate beneficiile arondate functiei!

Daca bugetul pe care-l caiti atat, domnule prim – ministru, poate suporta limizinele, diurnele, deplasarile, laptopurile, privilegiile dumneavoastra, atunci poate suporta si cresterea salariala pe care-o cerem noi! Daca bugetul ala malnutrit suporta, fara sa sucombe hemoragiile numite Bechtel, Vatech, EADS, va suporta, cu siguranta si cele 5 kile de carnati pe care le "revendicam" noi! Daca

bugetul ala nenorocit poate suporta pensiile obeze ale lui Plesita, Priboi si a atator securisti si politruci?, ale tuturor tortionarilor si scursurilor comunismului, va suporta probabil si cate 5 perechi de chiloti pe luna pentru fiecare professor! Daca bugetul ala pricajit poate sa alimenteze despagubirile de sute de milioane de euro pentru proprietatile pe care nu vreti sa le retrocedati in

natura, va putea alimenta si camarile goale ale profesorilor! In fine, daca bugetul ala prostituat nu a crapat de cat s-au "jucat" cu el toate capusele si toate lipitorile, cu siguranta n-o sa-l lichidam noi! E cazul sa schimbati un pic macazul, domnule Tariceanu, e cazul sa incetati sa privatizati intotdeauna numai profitul si sa nationalizati mereu doar pierderile! Ce-ar fi sa nationalizati

putin din profituri si in beneficial nostru! Ce-ar fi sa privatizati toate pierderile, adica adica sa le trimiteti de unde au venit (pentru ca, stiti si dumneavoastra, jumatate din bogatanii din "Top 300" au supt vartos la tata avutiei nationale! Cand nu o sa mai "subventionati" cu cate 10 milioane pe luna pulanul lesinat al fiecarui sergent din jandarmerie, cand nu o sa-I mai imbuibati cu cate 50 milioane pe luna pe toti generalii aia senili ai M.A.P.N.

–ului care juiseaza cand aud pasul de defilare.." Cand o sa va cumparati laptopurile si telefoanele din salarii, eventual in rate, asa cum face toata prostimea bugetara, cand o sa incetati sa va scufundati dosurile doar in fotoliile din piele de Cordoba, cand o sa incercati sa grohaiti doar in microfoane "Philips", cand o sa renuntati la covoarele alea de mii de metri patrati si la ceasul

atomic, cand o sa va carati din Casa Poporului si din toate sediile alea opulente si, in general, cand o sa va scoateti trompele nesatioase din coasta bugetului,atunci si numai atunci s-ar putea sa ne doara altundeva decat in cot de "echilibrele voastre macroeconomice"! Pana atunci nu cedam, crapam, dar nu cedam!

Codrut A., profesor

P.S. In ceea ce priveste acuzatia ca am fi manipulati de PSD, ea nu este doar neadevarata ci cretina. Chiar daca nu ne-ati crede pe cuvant ca n-am sustine PSD-ul nici daca ne-ar dubla salariile, ar trebui sa realizati ca a-l indemna pe un amarat caruia-I ghioraie matele, sa ceara mancare nu inseamna, sub nici o forma ca-l manipulezi!