Noi focare de gripa aviara au fost descoperite in localitatea Padina din judetul Buzau si in comuna Braiesti. Testele probelor recoltate de la pasarile din mai mullte gospodarii au iesit pozitive. Zona a intrat in carantina iar autoritatile au inceput sacrificarea pasarilor.

Primul focar din judetul Buzau a fost descoperit la Padina care este si cea mai mare localitate unde veterinarii au identificat virusul. In localitate traiesc peste 10 mii de oameni.

Autoritatile vor avea de ucis, in zilele urmatoare, aproape 50 de mii de pasari. Padina se afla aproape de satul Ciocile din Braila unde a fost deja confirmat virusul H5N1 al gripei aviare.

Veterinarii au gasit inca un focar de gripa aviara si in judetul Braila, localitatea Tataru, al saselea descoperit in Braila. Comandamentul judetean Antiepizootic Braila a decis imediat instituirea carantinei si in aceasta zona. Filtre sunt organizate pe o raza de cateva zeci metri in jurul gospodariei in care au murit pasarile.

Concomitent se continua prelevarea de probe din restul gopodariilor din Tataru pentru a se depista eventualele imbolnaviri.