Invitat aseara la "Guerrilla Raport", Bogdan Olteanu, ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, a estimat ca principala nerereusita a Aliantei D.A. in anul 2005 a reprezentat-o infringerea in batalia purtata pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu.

A fost vorba de o greseala dubla, crede Bogdan Olteanu. "Prima oara si cel mai grav am gresit cand am iesit ca niste copii din sala in decembrie 2004. [...] Nu stiu cum ar fi iesit votul la Senat, dar la Camera Deputatilor probabilitatea ca Mona Musca, candidatul Aliantei din acel moment, sa fi iesit presedinte al Camerei era extrem de mare pina in momentul in care am parasit Camera.

A fost o greseala impardonabila, pentru care chiar Mona Musca a tras cele mai multe consecinte, pentru ca a doua oara nu a mai fost sustinuta sa candideze."

"A doua oara, ne-am blocat in PSD, fie ca e vorba de de PSD ca partid sau de PSD din Curtea Constitutionala," a explicat ministrul liberal.

Costurile acestei greseli au constat in disfunctionalitati in relatia dintre Guvern si Parlament si in costisitoare intirzieri in adoptarea unor proiecte convenite cu Uniunea Europeana; "au existat proiecte care au fost intarzaiate, proiecte care au fost trimise gresit la comisii doar ca sa dureze mai mult sau proiecte care nu au fost puse pe ordinea de zi," spune Bogdan Olteanu.

Referindu-se la privatizarea BCR, Olteanu a estimat ca procedurile prealabile pentru transferul actiunilor si incasarea banilor care se afla acum intr-un cont escrow la Londra se vor termina in luna aprilie anul viitor.

Printre conditiile prealabile se numara si confirmarile de la Consiliul Concurentei si de la Comisia Europeana privind faptul ca acoperirea gaurilor Bancorex a fost sau nu ajutor de stat si adoptarea unei legi privind privatizarea BCR.