In tara. Vreme calda pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii. In zonele joase din Moldova, Muntenia si Transilvania, local ceata persistenta, asociata cu burnita. Noaptea, in regiunile sud-vestice ploi. Vant cu intensificari la munte, iar la inceputul intervalului, si pe litoral. Maxime 3...12°C; minime Ð 3...5°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Zapada la munte. Predeal - 27 cm, Semenic - 108 cm, Stana de Vale - 81 cm, Vladeasa - 19 cm, Paltinis - 37 cm, Iezer - 17 cm, Sinaia 1500 - 48 cm, Cuntu - 103 cm, Vf. Omu - 74 cm, Ceahlau-Toaca - 41 cm, Parang - 38 cm, Lacauti - 73 cm, Vf. Cristianu Mare - 80 cm

Maine, ploi mai insemnate in sud

In tara. Vreme inchisa si ploi pe arii extinse. In cursul noptii, in vestul si sud-vestul tarii, lapovita si ninsoare. La munte, precipitatii mixte. Cantitati de apa insemnate indeosebi in jumatatea de sud a tarii. Vant cu intensificari temporare in majoritatea zonelor. Maxime 3...13°C; minime -3...6°C. Presiunea atmosferica, in continua crestere usoara.

Comentariul specialistului

Astazi, vremea se va ameliora din punctul de vedere al precipitatiilor, insa va fi ceata, care in Moldova, Muntenia si Transilvania, local, va putea persista. Maine, o noua depresiune de sorginte mediteraneana va ajunge in zona tarii noastre. Aceasta va antrena in cadrul circulatiei sale o masa de aer cald si bogat in vapori de apa din zona Marii Mediterane.

Ca urmare, vremea se va mentine calda pentru aceasta data, insa umeda, cu ploi in toate regiunile, chiar insemnate cantitativ, indeosebi in cele sudice. La munte, precipitatiile vor fi mixte.

Articol integral in Romania Libera